Nervozna Sanja Vulić poručila Šefiku Džaferoviću: “Ni vi ni Christian Schmidt niste ti koji mogu da smjenjuju Dodika”

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić istakla je da ni “član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, ni visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt nemaju nikakav legitimitet da prekrajaju volju građana RS”.

“Gospodine Džaferoviću, tom svom gostu, drugu, savezniku, ma šta Vam bio Schmidt, možete reći samo da sa Vama čini šta mu je volja, a ni Vi ni on niste ti koji mogu da smjenjuju Milorada Dodika, niti bilo koga drugog. Vi niste narod RS koji jedini ima pravo da bira svoje predstavnike i Vaše je samo da poštujete njihovu izbornu volju”, poručila je Vulić Džaferoviću.

Ona je rekla da Džaferović, ako iskreno želi napredak BiH, mora da “poštuje i Srbe koji su konstitutivan narod u toj zemlji, a ne da im prijeti ili ga ucjenjuje”.

Vulić je poručila Džaferoviću da ne poziva visokog predstavnika, jer ga “trenutno u BiH nema”.

“Ako ste politički kapacitirani, onda razgovarajte unutar BiH sa domaćim akterima, pokušajte naći rješenja i dokažite da niste, kako Vas u Vašoj čaršiji nazivaju, ‘privremeni čuvar fotelje'”, istakla je Vulić.

“Milorad Dodik je izabran voljom građana RS, a za nas iz RS, kao i za Dodika RS je iznad svega”, naglasila je Vulić.

Komentarišući Džaferovićevu tvrdnju da RS blokira rad institucija na nivou BiH, Vulić je rekla da je “nebulozno blokadom nazivati kada je neko prisutan na sjednicama i glasa”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.