Nešić tek tako progovorio u emisiji uživo, malo je reći da je javnost iznenađena: “Gledate budućeg člana Predsjedništva BiH”

U aktuelnoj političkoj situaciji, pripremama za izbore, u Danu uživo razgovarano je sa Nenadom Nešićem, predsjednikom DNS-a.

Posljednja telefonska sjednica Vijeća ministara održana danas nije donijela nikakve rezultate kojima bi se obezbijedio novac za predstojeće izbore.

Naime, HDZ-ovi ministri glasali su protiv tačke dnevnoig reda koja bi tretirala ovo pitanje.

“Strah vladajuće koalicije HDZ, SDA, SNSD. Rade sve da spriječe održavanje izbora i jednom riječju, to je strah.

Oni se dogovaraju kad će ko glasati protiv. Sad je sav teret odgovornosti na HDZ-u, da ne glasa za ovu tačku dnevnog reda.

Oni se dogovaraju, boje se poraza od opozicije”, kaže Nešić i dodaje da se njega plaši vladajuća struktura u RS-u.

Izvještaj Christiana Schmidta, visokog predstavnika za BiH u Vijeću sigurnosti UN-a, nije prikazan objektivno, mišljenja je Nešić.

“Kada priča, zaboravlja šta se dešava srpskom narodu, skrnavljenjem srpske crkve u Kupresu, srpskog groblja u Zenici…

“Ima li igdje na svijetu da jedan čovjek može da donosi i ukida zakone, to nema nigdje na svijetu i to nema suverenitet i ova država nije suverena jer imaju tutora.”

“Znam da je vama u Sarajevu drago da kažemo da ima legitimitet.

On mema legalitet i nije imenovan u Vijeću sigurnosti. Oni ne znaju na globusu da pokažu BiH, a ja to znam, jer ja živim ovdje.

Ja tražim sa se poštuje zakon i Ustav. Ja kažem da gospodin Schmidt ima problem sa legitimitetom.”

Dodik kaže da međunarodna zajednica i amerikanci sarađuju sa Bošnjacima?

“On ima pravo na mišljenje. Ne znam da ambasade Velike Britanije i SAD-a sarađuju sa Bošnjacima, ja to ne znam. To je pitanje za Dodika.”

Prethodile su sankcije političarima pred obraćanje Chrostiana Schmidta u Vijeću Sigurnosti. Rezultat može biti politički pad Milorada Dodika?

“Šta mene briga za Dodika. On je odlazeći član Predsjedništva BiH i šta me briga. iVlada na nivou BiH sa SDA i HDZ, a ne sa DNS-om. Jedina promjena je ovdje DNS. Ja nemam ništa protiv njega lično, već politički.”

Milorad Dodik, mislim da će biti kandidat za člana Predsjedništva, ja tu imam veće šanse i ja sam dolazeći član Predsjendištva BiH.

Dolazim da branim RS i da BiH ide naprijed. Ja ću zagovarati legalitet, dogovor bez obzira da li BiH neko voli više ili manje. Očekujemo da DNS u oktobru bude vlast u RS. Dodik treba da ode u političku penziju”, kaže Nešić, prenosi N1.

Ja sam novi član Predsjedništva BiH

Istraživanja kažu da gospodin Dodik gubi izbore, to rade renomirane agencije za potrebe DNS-a. Imaćemo press gdje ćemo prezentovati ispitivanja i reći koja je to agencija radila.

Vi gledate budućeg člana Predsjedništva BiH, rekao je Nešić.

“Ako se ne ostvare naši planirani rezultati na izborima , povlačim se iz politike”,rekao je Nešić.

Kazao je da sa Mirkom Šarovićem, predsjednikom SDS-a. Nedavno su razgovarali u jednom ugostiteljskom objektu gdje su pričali o predstojećim izborima.

Isto tako je kazao da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ima ogromnu energiju koju je prepoznao i da može biti promjena za RS.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.