Nesreća na autoputu u BiH: Balvani pali s kamiona

Na autoputu kod Sarajeva s kamiona je palo nekoliko balvana na saobraćajnicu, te time ugrozilo ostale učesnike saobraćaja.

Policija, kao i vatrogasci su izašli na teren, a na ovoj dionici je saobraćaj bio otežan.

Još uvijek se ne zna kako je došlo do toga da balvani padnu s kamiona, s obzirom da je prije kretanje samog kamiona bilo potrebno izvršiti provjeru.

Situacija je uspješno sanirana, te drva koja su pala s kamiona su uklonjena. Na sreću, niko nije bio povrijeđen, niti je ovo izazvalo veću štetu – javlja Avaz.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 30. 01. 2023. u 17 : 45 sati

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. U večernjim satima upozoravamo na moguće formiranje poledice poledice u višim predjelima, kao i na smanjenu vidljivost zbog magle na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.

Skrećamo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz i izdvajamo putne pravce: Mostar-Počitelj, Bugojno-Kupres, Jajce-Crna Rijeka, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Čeljigovići na putu Sarajevo-Pale saobraća se usporeno, jednom trakom. Usporeno zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela).

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.