Nestvaran pogodak: Dečko čiji su roditelji iz Doboja postigao gol godine

Mnogo je fudbalera koji bi mogli igrati za reprezentaciju BiH, ali igraju za nacionalni tim neke druge zemlje.

Benjamin Šeško je buduća svjetska zvijezda, a u meču Lige nacija između Švedske i Slovenije je postigao gol kakav se vjerovatno postiže samo jednom u karijeri.

Slovenac čiji su roditelji iz Doboja je na fantastičan način iz voleja zabio iskosa sa lijeve strane. Bio je to gol koji je jako sličan onom čuvenom Marca Van Bastena sa Eura 1988. godine.

Šeško je perfekno udario loptu, a na ovom golu mu sigurno mogu pozavidjeti igrači poznati po atraktivnim golovima poput Erlinga Haalanda i Zlatana Ibrahimovića – javlja Sportsport.ba.

O ovom 19-godišnjaku se ranije spominjalo kao mogućem reprezentativcu BiH, međutim sve je to bilo na dugom štapu te se na kraju očekivano odlučio za Sloveniju.

Iako nije ušao u treću deceniju života već je uspio skupiti 15 nastupa za A tim Slovenije što dovoljno govori o kakvom potencijalu se radi.

Da je jedan od najboljih mladih napadača svijeta potvrdio je i transferom ovog ljeta. Želio ga je i Manchester United, ali je iz RB Salzburga prešao u RB Leipzig za 24 miliona eura.

Interesantnu priču o sjajnom napadaču je nedavno ispričao njegov menadžer Elvis Bašinović koji je kazao kako ga je austrijskom velikanu prodao na osnovu košarkaškog snimka.

“Benjamin je imao 14 godina i poslao sam ovaj snimak svim klubovima sa kojima smo razgovarali. Red Bull je poznat po stavljanju velikog naglaska na fizikalnost, slično engleskim klubovima.

“Sportski direktor Salzburga i ja se i dan danas šalimo da je Beni jedini nogometaš koga sam prodao na temelju košarkaškog videa”, rekao je Bašanović.

Nakon što je igrao u omladinskim selekcijama Krskog i Domžala Šeško je u Salzburg otišao 2019. godine. Sada je u Bundesligi i pred njim je bez sumnje blistava budućnost.

Pogledajte snimak gola.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.