Nevjerovatan snimak se širi društvenim mrežama: Pogledajte kako je prekaljeni navijač odbranio West Hamove fanove od huligana iz Nizozemske

Navijači AZ Alkmaara žestoko su reagovali na sinoćnju pobjedu West Hama od 1:0 u Konferencijskoj ligi, a heroj Čekičara postao je navijač koji je zaustavio armiju huligana nizozemskog kluba.

Rezultat od 1:0 je značio da je ekipa Davida Moyesa prošla dalje s ukupnih 3:1 i sada će se sastati u finalu s Fiorentinom.

Pogodak Pabla Fornalsa u 94. minuti zapečatio je pobjedu, ali i potaknuo huligane AZ Alkmaara da napadnu grupu gostujućih navijača, ali i porodice igrača i stručnog štaba Čekičara koji su sjedili na tribinama iza klupa.

Nekoliko igrača West Hama, uključujući i sportskog direktora Marka Noblea, požurilo je kako bi ih zaštitili od huligana koji su bili odjeveni u crno i nosili su fantomke.

Međutim, pohvale na društvenim mrežama nakon šokantnog incidenta dobio je još jedan hrabar pojedinac.

Čovjek, koji je mnogima poznat kao Knollsy, spriječio je domaće navijače da dođu do dijela West Hamovih, a na snimkama se vidi kako se bori s nekoliko Nizozemaca koji su nosili fantomke.

Na kraju je ostao poderane majice, a u komentarima na društvenima mrežama se piše kako je poznat u Londonu kao ozloglašeni navijač burne prošlosti na nogometnim utakmicama.

“Knollsy je legenda. Zaustavio je domaće navijače da dođu do porodica igrača. Napali su nas navijači AZ-a.

Knollsy je nedavno imao operaciju kuka i jednostavno nije mogao trčati.

On je također ponosan čovjek i bio je iskresno zabrinut za porodice igrača te bivše nogometaše West Hama koji su također sjedili svuda oko nas”, objavio je na društvenim mrežama Freddie Bonfanti koji je sinoć bio u publici.

Trener Alkmaara, inače rođen u Londonu, Pascal Jansen priznao je da se srami ružnih scena, dok je Moyes otkrio i kako je njegov otac bio na tribinama – javio je Klix.

Pogledajte snimak koji se pojavio.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.