in , ,

NEVJEROVATNA PRIČA JEDNOG BOSANCA Heroj, spasilac: Po deseti put uspio da spasi nećiji život

Ovaj humanitarac, sportski radnik, golman, je po deseti put spasio život, otrgnuvši jednu mladost iz čeljusti smrti

Zoran Mrmi Mijić ne prestaje da šokira javnost svojim djelima. Ovaj humanitarac, sportski radnik, golman, je po deseti put spasio život, otrgnuvši jednu mladost iz čeljusti smrti.

Naime, u Kozarskoj Dubici igrana je utakmica omladinske lige između Borca i Ljubića, kada je u 15. minutu kao pokošen pao 17-godišnji prvotimac domaće ekipe Ajdin Spahić.

Luda sreća jeste što je na utakmici bio Mijić, koji je utrčao na teren, i odmah mu pokušao izvući jezik, da ne dode do gušenja, i iz drugog puta je uspio. Spahić je nakon pružene prve pomoći na samom terenu prebačen u dubički Dom Zdravija, zatim u Bolnicu u Bosansku Gradišku, a potom i u UKC RS-a u Banjoj Luci.

“Iz drugog puta sam uspio izvući jezik. Ajdin je krkljao, sva ruka mi je od ujeda, morao sam i ja u Hitnu na previjanje, ali najvažnije da smo pomogli dječaku”, istakao je heroj Mijić, piše pravdabl.com.

Otac dječaka Jasmin, izrazio je zahvalnost svima koji su učestvovali u akciji pružnja pomoći Ajdinu.

“Velika zahvalnost Zoranu, ali i svima koji su pomogli. Ajdin se osjeća stabilno, ali iz predostrožnosti prebačen je u UKC RS-a. Najvažnije, da je sve dobro”, naglasio je Jasmin Spahić.

Tužna priča sa fudbalskog terena, na svu sreću sa srećnim krajem.

Institut za istraživanje genocida Kanada uputio oštru poruku Miloradu Dodiku: “Ne zasluzuješ ti veliku i časnu državu BiH”

Veliki šok za Mariju Šerifović u Zvezdama Granda, napustila su je dva superjaka kandidata, odustali su od takmičenja!