in , ,

Nevjerovatna situacija u Srbiji: Aleksandar Vučić nasmijao sve! Da li je bilo prošlogodišnjih izbora?

Oglasila se i Demokratska stranka sa stavom da “konačno čujemo i jednu istinu od Vučića”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je vrlo ubjedljivo, gostujući na TV Pink, da kada je država prošle godine davala građanima po 100 eura to nije bilo u svrhu izborne kampanje, jer, zamislite, izbora nije ni bilo, na šta je voditelj Srđan Predojević zbunjeno zaćutao.

Naime, Predojević je konstatovao da se u javnosti govori da čim Vučić počne da dijeli “eure i vitamine”, odnosno neku pomoć to znači da sprema neko iznenađenje i da će možda već na jesen da raspiše neke izbore, aludirajući na najnoviju podjelu paketa sa vitaminima penzionerima i novčane pomoći zaposlenima.

Predojević ga je upitao da li je on zaista u predizbornoj kampanji i da li sve ovo što radi, radi u tom cilju.

“Govorili su i prošle godine kada smo davali one helikopter pare od po 100 eura svakom stanovniku Srbije. Jesu li rekli – biće izbori? Je l’ tako bilo, Srđane? Pa, je l’ tako bilo?”, upitao ga je Vučić, na šta je Predojević zbunjeno odgovorio “Pa jeste tako bilo”.

A predsjednik ga je odmah potom pitao:

“Pa, jesu li bili neki izbori”, što je voditelj prećutao, da li zbunjen ili iz straha da protivriječi predsjedniku.

Podsjetimo, vanredno stanje ukinuto je 6. maja, a prijava za jednokratnu pomoć od 100 eura za sve punoljetne građane počela je 15. maja i trajala je do 5. juna. Parlamentarni izbori, koji su prvobitno bili zakazani za 26. april, odloženi su zbog situacije sa koronavirusom za 21. jun, na kojima je SNS osvojila 60,65% glasova odnosno 188 od 250 mandata.

Snimak na kojem Vučić zaboravlja šta se dogodilo prije manje od godinu dana krenuo je da se širi društvenim mrežama, a većini je najviše zasmetalo ćutanje voditelja režimske televizije.

“Vučić je ovdje u pravu: u 2020. godini nije bilo nikakvih izbora. Bili su nekakvi listići, kutije, komisije, neki potpisi za neka šatro kandidate, pa zamlate u klupama – cijeli jedan maskenbal! Ali ne i izbori”

 

Oglasila se i Demokratska stranka sa stavom da “konačno čujemo i jednu istinu od Vučića”.

Emir Hadžihafizbegović javno brani stranku i tvrdi: “Nije korektno obračunavati se samo sa SDA”

Željku Komšiću stigla podrška iz daleke Kanade!