Nevjerovatne scene iz bh. susjedstva, cijeli otok se zabijelio, pogledajte snimak!

Suščani su u noći sa srijede na četvrtak imali vrlo bučno buđenje. Naime, na Susak, otok u cresko-lošinjskom arhipelagu u Hrvatskoj strusilo se ogromno nevrijeme koje je u manje od sat vremena otok od pijeska pretvorilo u otok od leda. Objavljeni su i snimci sa tog otoka koje možete pogledati ispod teksta.

Zabijelio se Susak uzduž i poprijeko, tako da su mnogi, vidjevši fotografije Davora Perovića na Facebooku, pomislili kako je Sansego gradić dobio snježni pokrivač.

No, ništa od snijega – potukla ga je tuča. A kako je to izgledalo, u kratkim je crtama opisao Davor Perović, inače prvi čovjek svjetionika na otoku Susku – piše Novi list.

–Sve je počelo negdje oko četiri sata i deset minuta i trajalo do pet sati. U tih pedesetak minuta preko Suska je prošlo veliko nevrijeme – grmljavina praćena kišom i grašicom.

Led je pao u izrazito velikoj količini što najbolje ilustrira podatak da je padavina bila 205 mm/h. Nevjerovatno, no napadalo je između 15 i 20 centimetara grada.

Susak se cijeli zabijelio, no nije sve tako idilično kako izgleda na fotografijama Davora Perovića. Nevrijeme je sa sobom donijelo i probleme.

–Nakon što je sve stalo, negdje oko šest spustio sam se do luke Susak jer trebalo je svu tu količinu grada izvaditi iz barki i glisera. Nije bilo lako doći do luke jer je put do tamo bio sav prekriven grašicom.

Neke su kuće zbog udara groma ostale bez električne energije, no djelatnici HEP-a su odmah izjutra došli otkloniti kvarove.

Za druge štete nisam čuo, no, za očekivati je da su najviše nastradale voćke i vrtovi kojih na Susku ima podosta jer ljudi uzgajaju povrće.

Logično je da cijeli Susak bruji o nevremenu, mnogi kažu da takvo nešto još nisu doživjeli, a svi se slažu da je sreća u nesreći bila to što nitko nije stradao ni na kopnu, ni na moru i što štete nisu veće.

Pogledajte i snimak iz Suska.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.