Nevjerovatno je šta su uradili na granici Srbije: Tužilaštvo BiH nije službeno obaviješteno o hapšenju Vranja

Posljednje Vijesti

Tužilaštvo BiH objavilo je da je o hapšenju Edina Vranja na graničnom prijelazu prilikom ulaska u Srbiju informisano iz medijskih objava, te da nije dobilo nikakvu službenu obavijest ili informaciju od nadležnih organa Srbije.

“Tužilaštvo BiH postupalo je na temelju prijave dostavljene od nadležnih policijskih organa, protiv više osoba, koja se odnosi na navode o ratnim zločinima, počinjenim nad žrtvama srpske nacionalnosti u zgradi ZOIL-a u Goraždu, 1993. i 1994. – navedeno je iz te institucije.

Dodaju da je u navedenom predmetu podignuta optužnica protiv više osoba i suđenje je u toku, dok je u odnosu na prijavljenog Edina Vranja i još nekoliko osoba, dana 26. decembra 2018., donesena naredba o neprovođenju istrage, na koju u odnosu na prijavljenog Edina Vranja, nije bio izjavljen prigovor.

Tužilaštvo BiH je o svemu navedenom, hitno proslijedilo upit prema Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, u kojem su zatražene detaljne informacije, te je proslijeđena Naredba o neprovođenju istrage, koja je postala konačna u Bosni i Hercegovini, saopćeno je.

Leave your vote