Nevrijeme izazvalo probleme u dijelu BiH: Pala veća količina leda, objavljeni su prizori sa terena

Nevrijeme s ogromnim količinama leda pogodilo je danas okolinu Tomislavgrada. Kako je objavio “BHMeteo.ba”, intenzivna oluja ostavila je za sobom zametene puteve i izazvala haos u saobraćaju. U nastavku vam donosimo i vremensku prognozu za naredne dane, a ispod teksta pogledajte i fotografije nevremena.

Situacija je bila toliko ozbiljna da su se službe na terenu morale suočiti s izazovima koji su više nalikovali na zimske nepogode.

Objavljene su i fotografije na kojima se vidi kako debeli sloj leda prekriva ceste, što je stvorilo opasnost za kretanje vozila.

Jako nevrijeme praćeno obilnom tučom zahvatilo je i Bijakoviće u Međugorju.

VREMENSKA PROGNOZA

U petak 31.05.2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na sjeveru i zapadu Hercegovini intenzivnije padavina praćene grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugozapadni.

Na planinama i visoravnima očekuju se olujni udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 19 do 25, u sjevernim područjima Bosne do 28 °C.

U subotu 01.06.2024., u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom noći u Hercegovini se očekuju lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni.

Na planinama i visoravnima povremeno jaki udari juga. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 22, a dnevna od 21 do 27, na jugu i sjeveru zemlje do 29 °C.

U nedjelju 02.06.2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sunčanije u prvom dijelu dana. U jutarnjim satima lokalni pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom, očekuju se u Hercegovini i istočnim područjima Bosne, a poslije podne i tokom noći širom zemlje.

Vjetar slab, uglavnom, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 15 do 22, a dnevna od 20 do 26, u sjeverim područjima Bosne do 28 °C.

Pogledajte fotografije koje su objavili sa BHMeteo.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.