Nevrijeme pogodilo Austriju i Sloveniju, stiglo i u bh. susjedstvo

Snažno olujno nevrijeme već se počelo premještati nad Sloveniju iz sjeverne Italije i Austrije. Na pojedinim stanicama u Austriji udari vjetra dosezali su između 100 i 160 kilometara na sat pa se slični udari očekiju i u Sloveniji, predviđa se i jaka tuča. Izdan je najviši (crveni) stepen upozorenja, a tamošnja Uprava za zaštitu i spašavanje pozvala je sve one koji borave na otvorenom da se što prije povuku u sigurno sklonište

Nevrijeme je pogodilo Zagreb i Hrvatsko zagorje, a oblaci su stigli iz južne Austrije te su preko Slovenije stigli i do Hrvatske. Kako javljaju austrijski mediji, u toj državi najgore je bilo u Tirolu, gdje je snažan vjetar nosio krovove kuća.

Snažan olujni sustav već se počeo premještati u Sloveniju, javlja 24ur.

Na pojedinim postajama u Austriji udari vjetra dosezali su između 100 i 160 kilometara na sat. Uprava za zaštitu i spašavanje pozvala je sve koji borave na otvorenom da se što prije povuku na sigurno, a predviđa se i grmljavinsko nevrijeme te tuča.

Veći dio utorka i dalje je bio sunčan, vruć i sparan. Na jugu Slovenije sunčano vrijeme zadržat će se do večeri, no drugdje se poslijepodne naoblaka postupno povećava. Nad zapadnom i južnom Austrijom počele su se stvarati oluje koje su se već proširile i na sjevernu Sloveniju.

Iz Huma na Sutli, općine na granici sa Slovenijom, čitatelji javljaju da puše jak vjetar i počela je padati kiša, ali postepeno se smiruje.

Slično je bilo i u Varaždinu. U Desiniću i u naselju Vinagora vjetar je rušio stabla.

Na zagrebačkom i karlovačkom području kasno poslijepodne te osobito navečer lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom te jakim i olujnim vjetrom, javljaju iz Ravnateljstva civilne zaštite te upozoravaju da ne na snazi narančasti Meteoalarm – javlja Tportal.hr.

Vremenska prognoza za Hrvatsku sutra za sve one koji tamo na ljetovanju

U srijedu na istoku Hrvatske nestabilno – poneki pljusak moguć je već u noći u sjevernim predjelima te osobito poslijepodne i navečer, kada je vjerojatno i grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom. No prije toga vruće i sparno, uz sunčana razdoblja i najvišu temperaturu do 34 °C javlja HRT-ova meteorologinja Petra Mikuš Jurković.

Zbog tople noći i vrućeg dana i u središnjoj Hrvatskoj upozorenje na vrućinu, ali i na mjestimične jače izražene pljuskove i grmljavinu, lokalno i tuču te prolazno pojačan vjetar, ponajprije u drugom dijelu dana.

Jače izraženih pljuskova može biti i u gorju i na sjevernom Jadranu – posebice u Istri i Gorskom kotaru u popodnevnim i večernjim satima. No veći dio dana proteći će uz barem djelomice sunčano vrijeme, pa će temperatura zraka porasti na vrijednosti između 31 i 36 °C, a ponegdje uz more se ni noću neće spustiti ispod 27 °C.

Vrlo topla noć i u Dalmaciji, ponajprije u urbanim središtima na obali, a danju uz obilje sunca vruće i vrlo vruće, od 33 °C na otocima do čak 38 °C u unutrašnjosti. Samo blago osvježenje pružat će povremeno umjeren jugozapadnjak. Stoga je na snazi upozorenje na vrućinu najvišeg stupnja.

Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati vedrina. Nakon vrlo tople noći danju vrlo vruće uz slab do umjeren jugozapadni vjetar te uglavnom malo valovito more.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.