Nezapamćena reakcija: Sudija dobio otkaz jer nije vidio gol Cristiana Ronalda protiv Srbije

Nije vidio pogodak Kristina Ronalda. Sporna situacija se desila na njegovoj polovini terena. Glavni arbitar sa meča Srbije i Portugala (2:2) Dani Makeli prekinuo je saradnju sa pomoćnim sudijom.

Pomoćnik Mario Diks dobio je otkaz i više neće biti član ove sudijske trojke nakon velikog previda na meču Srbije i Portugala kada nije vidio pogodak Kristijana Ronalda. Sporna situacija se desila na njegovoj polovini terena.

Lopta je prešla gol liniju, a onda je nazad u polje odbio Stefan Mitrović. Gol nije priznat, a Kristijano je u znak protesta bacio kapitensku traku na zemlju. Odmah je otišao ka svlačionici i prije kraja susreta.

Makeli je saopštio da više neće sarađivati sa pomoćnikom, pa Diks neće suditi na Evropskom prvenstvu. Njega će zamijeniti Jan de Vris.

“Godinama radim sa Mariom i razumjet ćete da je ovo bila teška odluk. Zato je neću dalje komentarisati“, prenose holandski mediji Makelijevu izjavu.

Diks je ubrzo uzvratio.

“Veliko, veliko razočaranje za mene, baš pred Evropsko prvenstvo. Makeli mi je rekao da želi da nastavi sa drugim pomoćnikom. Izgubljeno je povjerenje u našoj saradnji. Zaista sam se nadao većoj podršci i razumijevanju. I povjerenju poslije uspešne saradnje svih ovih godina“, procijedio je Diks.

Ovakav epilog se očekivao jer se odmah nakon meča izvinio Ronaldu i Portugalcima.

Podsjetimo, traku je sa terena pokupio vatrogasac Đorđe Vukićević. Na aukciji je ona dostigla cijenu od 7.500.000 dinara.

Makeli će narednu međunarodnu utakmicu suditi u četvrtak na „Madrigalu“. Tada će Viljareal dočekati zagrebački Dinamo sa namjerom da sačuva gol prednosti sa „Maksimira“.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.