Šepić u Austriji

Nezavisni blok nakon hapšenja bivšeg načelnika FUP-a na granici Srbije: “Neka znaju i Vučić i razni njegovi ‘vulini’ da će Bosna i Hercegovina opstati”

Događaji Posljednje Vijesti

Povodom hapšenja Edina Vranja, nekadašnjeg načelnika Sektora kriminalističke policije Federalne uprave policije (FUP) na graničnom prijelazu Uvac u Srbiji, Nezavisni blok pozvao je državne organe Bosne i Hercegovine zaštite državljanina naše zemlje, te da se vlastima Srbije uputi zahtjev za hitnim puštanjem Edina Vranja.

Iz Bloka podsjećaju da ovo nije prvi put da država Srbija sama sebi daje za pravo i daje sebi nadležnost za procese koji se odnose na ratna dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Dodaju da je ovo je pitanje Bosne i Hercegovine i naših sudskih organa koji su dužni da postupe po zakonu, te Edin Vranj niti bilo koji drugi državljanin ove zemlje ne smije biti taoc srbijanske pravosudne agresije na BiH.

“Srbija mora odustati od ove politike destrukcije, a njihov pokušaj da se izjednače žrtve i agresor dobio je međunarodni epilog u Haagu. Nastavak pravnog nasilja nad našim građanima, bivšim borcima časne Armije RBiH, postupak je demokratskog režima, koji za cilj ima destabilizaciju čitave ove regije.

Neka znaju i Vučić i razni njegovi ‘vulini’ da će Bosna i Hercegovina opstati, a da će priča o tzv. ‘srpskom svetu’ završiti kako i Miloševićeva Srbija, ponižena i odbačena od kompletnog demokratskog i slobodnog svijeta”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Leave your vote