in ,

Nihad Čolpa pozvao Tužilaštvo BiH da procesuira Dodika zbog ‘državnog udara’

Čolpa itekako ima šta da kaže o nesuvislim potezima Dodika. Uputio je poziv Tužilaštvu BiH.

Čolpa itekako ima šta da kaže o nesuvislim potezima Dodika. Uputio je poziv Tužilaštvu BiH.

Zastupnik u Parlamentu Federacije Nihad Čolpa poziv Predsjedavajučeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika “svojim” ljudima u ambasadama da ne slušaju instrukcije iz institucija BiH smatra činom “državnog udara”.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelosti.

Nakon negiranja presude Ratku Mladiću donesene od strane Međunarodnog suda u Hagu, Milorad Dodik nastavio je svoje divljanje tako što je krenuo u direktno rušenje ustavnog poretka i kršenje Zakona o Vijeću ministara BiH i Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave u BiH, sa svim elementima državnog udara. Izjavom da je dao instrukcije svim svojim ljudima u ambasadama da ne postupaju po instrukcijama ikoga iz BiH, Dodik se poistovjetio sa drugim doživotnim Haškim osuđenikom Radovanom Karadžićem, koji je početkom devedesetih pozvao svoje ljude da napuste institucije Republike Bosne i Hercegovine.

S obzirom da se radi o očiglednom krivičnom djelu, pozivam Tužilaštvo BiH da hitno pokrene krivični postupak protiv Milorada Dodika, kako bi se spriječila eskalacija i anarhija nastala činjenjem i nečinjem nakon njegovog nezakonitog poziva.

Nemalo je ovakvih priča u cijeloj BiH: Iza ubijenog oca ostalo četvero djece, dvoje su sada doktori nauka…

Jelena Karleuša u suzama na snimanju Zvezda Granda: “Djevojci ste isjekli krila”; Pokazali ste da me toliko ne volite i ne poštujete”