Nije ga bilo stid reći ovo pred svima u Beogradu o Bosni, Dodik baš pretjerao: “Tamo gdje Srbi nemaju državu, nemaju ni slobodu”

Da li to Dodik kaže da Srbi nemaju slobodu u Bosni i Hercegovini? A otkud im onda predsjednik UIO-a, kako onda godinama vladaju RS-om bez ikakvog upliva spoljnih faktora?! Kako Dodik ustvari od Laktaša do Banja Luke vodi praktično vodi “privatnu zadrugu”?!? Mnogo je pitanja, ali i mnogo odgovora!!!

Predsjednik RS-a Milorad Dodik prisustvuje današnjem Vučićevom skupu u Beogradu gdje je između ostalog održao i govor pred okupljenim simpatizerima.

Na početku obraćanja, Dodik je rekao kako Srbija jeste tužna zbog gubitka djece, ali da u tome pronalazi i svoju snagu.

“Srpski narod danas tuguje za stradalom djecom koja su tako izgubila život u činu prije nekoliko dana. Neki su pomislili da je Srbija slaba. Ona jeste tužna jer je izgubila djecu, ali ona nije slaba i to govori ovo okupljanje.

Naša tuga će biti naš način da budemo još jači i da oni koji su okupili bulumentu koja je uperena protiv Srbije i RS-a, neće proći. Džabe Britancima i drugima što okupljaju satrape i izdajnike”, rekao je Dodik.

Poručio je kako nema nikakvih bosanskih Srba već isključivo Srba koji žele svoje države.

“Došao sam da u ime RS-a podržim Srbiju. Snažnu, jaku i stabilnu Srbiju koju vodi Vučić i koja je izabrala Vučića za svog predsjednika i koja je rekla na izborima šta želi.

Ta Srbija mora biti poštovana. Republika Srpska je zagledana u Srbiju, voli je i ovdje su mnogi iz RS-a tu da pokažemo da smo zajedno i da smo jedan narod.

Da smo Srbi i da nema bosanskih i drugih Srba već samo Srba koji hoće svoje države. Koji hoće da žive u miru i neće dozvoliti da nas uvuku u sukobe”, poručio je predsjednik RS-a.

Nakon toga, osvrnuo se na današnja dešavanja na Kosovu.

“Danas smo uz našu braću i sestre na Kosovu. Davno smo naučili da slobode nema bez države. Tamo gdje Srbi nemaju svoju državu nemaju ni slobodu.

Važno je da budemo s našim ljudima na Kosovu. Jednako kao sa onima u RS-u, Crnoj Gori i svugdje u svijetu.

Važno je da kažemo da hoćemo stabilnu Srbiju, normalnu Srbiju, koja zna da prikupi snagu i koja se raduje. Toj Srbiji smo posvećeni”, ističe Dodik.

Na kraju svog obraćanja, Dodik je iskoristio priliku da podrži i Rusiju.

“Neka živi Srbija. Neka živi Republika Srpska. Neka živi Rusija”, zaključio je Dodik.

A gdje je tu Bosna i Hercegovina Milorade?

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.