Nije imao lisice, pogledajte snimak iz Sarajeva: Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić uhapšen i doveden u prostorije MUP-a KS

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sararajevo, uhapšen je i doveden u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo, javljaju novinari koji su na licu mjesta.

Informacija o hapšenju je potvrđena iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je rečeno, u toku je ispitivanje od strane postupajućih tužilaca.

Hadžibajrić nije imao lisice na rukama. Podsjetimo, ranije danas smo objavili da je uhapšena Alma Destanović, sekretarka organa državne službe, u okviru akcije “Start” čija je meta upravo načelnik Općine Stari Grad.

U akciji se istražuje niz krivičnih djela, uključujući orgaizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje i davanje dara i pranje novca.

Među osumnjičenim u današnjoj akciji, uz načelnika Hadžibajrića, je i njegov sin Seid.

Pretresi u okviru ove akcije i dalje traju. Podsjetimo, akcija se provodi pod nadzorom postupajućih tužilaca Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na terenu je više od 150 policijskih službenika Uprave policije MUP-a KS.

Pretresi se vrše na području općina Stari Grad, Novo Sarajevo, Vogošća i Ilidža, na više od 20 lokacija, saopćeno je iz MUP-a KS.

Pretresima su obuhvaćeni stambeni objekti, poslovne i službene prostorije, te putnička motorna vozila.

“U dosadašnjem toku akcije, pronađena je i izuzeta dokumentacija, te određene količine gotovog novca i skupocjenog nakita. Privremeno je oduzeto i nekoliko putničkih motornih vozila”, saopćeno je ranije danas iz MUP-a.

Operativno-taktičkom akcijom je obuhvaćeno više od deset fizičkih i pravnih osoba koje se sumnjiče za organizovani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima.

Aktivnosti se provode u koordinaciji s EUROPOL-om, a odnose se na krivična djela organizovanog kriminala i pranja novca, kao i koruptivna krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, te primanje i davanje dara – javio je Klix.

Pogledajte i snimak sa lica mjesta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.