Nije se neko vrijeme javila, sada je Aleksandra kontroverzno poručila: “Džaferović i Komšić vodaju Dodika žednog preko vode”

O političkim, ali i ekonomskim temama, ponajviše njenom stavu o dodjeli jednokratne pomoći koju najavljuju vlasti RS, govorila je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke.

“Milorad Dodik glumi dobrotvora dok građanima dijeli njihov novac”, poručuje ona u programu N1.

Lider SNSD-a Milorad Dodik je, podsjetimo, najavio jednokratnu pomoć od 100 KM borcima, mladima od 18 do 30 godina i penzionerima, a ovakav prijedlog danas je dobio i podršku koalicije tokom sastanka u Banjaluci.

“Jednokratna pomoć nije rješenje, pogotovo kad se ne radi o novcu Milorada Dodika, to je novac već uzet od građana. RS će ove godine imati 540 miliona KM više od indirektnih poreza nego što je planirala.

Sistem

Umjesto da se mažu oči građanima, do toga se mogu kreirati sistemska rješenja”, navodi Aleksandra Pandurević, govoreći kako je ovaj potez apsolutno neuporediv sa sličnim potezom Aleksandra Vučića.

Kako navodi Pandurević, Srbija je građanima podijelila višak, dok potpomaže i svoju privredu, ima robne rezerve, ograničava cijene osnovnih životnih namirnica dok je cijena hljeba u BiH dostigla čak dvije KM.

Je li pozicija Dodika poljuljana nakon diplomatskog kraha u Vijeću sigurnosti UN-a?

Za nju ni prethodno navedeno, a ni sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj se Zoran Tegeltija (SNSD) nije uspio obratiti, iako je otputovao u New York, nisu početak kraja Dodikove političke karijere.

“Njegova pozicija je poljuljana još 2018. godine ulaskom u Predsjedništvo BiH. On se tamo snalazi kao slon u staklarskoj radnji.

Rekla sam i njegovim ljudima da moraju početi čitati Poslovnik Predsjedništva BiH, a ne da ga Šefik Džaferović i Željko Komšić vodaju žednog preko vode, to je poraz za cijelu RS.

I bh. ambasador u UN-u Sven Alkalaj je, vezano za stav prema Rusiji, u ovom tijelu glasao tako kako jeste jer nije bilo zvaničnog stava Predsjedništva BiH.

Nisu ga imali jer Dodik nije ni znao da postavi tu tačku na Predsjedništvo.

Da jeste, bio bi preglasan, pokrenuo vitalni nacionalni interes, pa bismo imali zvaničan stav BiH da je razmatrano uvođenje sankcija Rusiji, ali da nije imalo podrške na Predsjedništvu.

“Očito Dodik igra duplu igru”

A kada je u pitanju kandidat njene stranke za člana Predsjedništva BiH, te eventualni zajednički nastup sa PDP-om, Pandurević ostaje bez konačnog odgovora, navodeći kako su se i u prethodnim izbornim ciklusima dogovarali tek krajem mjeseca juna.

Jelenu Trivić (PDP) čiju je kandidaturu ova stranka već najavila smatra izuzetno kvalitetnim kandidatom koji može pobijediti, no razgovor o zajedničkom nastupu tek treba da uslijedi.

Kao uzrok osipanja vlastitih redova, a što se ogleda i u činjenici da je SDS nedavno napustio čak sedmi poslanik iz aktuelnog saziva NSRS, navodi korupciju. Kako je rekla, ljudi se prodaju i imaju jako niske cijene, a NSRS je postala buvlja pijaca.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.