Nikola Jokić na udaru nakon velikog uspjeha Srbije, selektor Pešić mu je odmah stao u zaštitu

Najbolji košarkaš svijeta Nikola Jokić nalazi se na meti kritika na društvenim mrežama, ali i u javnosti, nakon što je reprezentacija Srbije izborila finale Svjetskog prvenstva u košarci.

Jokić, koji je odbio nastupiti za reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu, pominje se na društvenim mrežama i u brojnim medijima nakon što je Srbija bez njega izborila finale Mundobasketa.

Odmah je i na konferenciji za medije postavljeno pitanje selektoru Svetislavu Pešiću o Jokićevoj odbijenici reprezentaciji Srbije. Selektor naših komšija stao je u zaštitu najkorisnijeg igrača NBA finala.

“Jokić je uvijek važan dio našeg tima, zato što je najbolji košarkaš na svijetu. On je sjajna osoba, ali sada ne želimo pričati o njemu. Vrijeme je da promijenimo temu i pričamo o igračima koji su ovdje”, rekao je Pešić i stao u zaštitu svog pulena.

Na društvenim mrežama mnogi prozivaju Jokića, a navijači Srbije naglašavaju da je nepotreban reprezentaciji te da Srbijanci mogu i bez njega.

Ima i onih koji su ga prozvali i najvećim “gubitnikom” jer nije došao na Svjetsko prvenstvo gdje su njegovi saigrači došli do ogromnog uspjeha.

Istovremeno, oglasio se i sam Nikola koji je putem Instagram storyja čestitao svojim saigračima iz reprezentacije historijski uspjeh i plasman u finale Svjetskog prvenstva. Jokić je čestitku uputio objavivši tri emotikona koji aplaudiraju uz fotografiju igrača Srbije.

Podsjetimo, košarkaška reprezentacija Srbije u spektakularno odigranoj utakmici savladala je Kanadu rezultatom 95:86 i tako senzacionalno izborila finale Svjetskog prvenstva.

Inače, najefikasniji u redovima Srbije bio je sjajni Bogdanović s 23 poena, a Dobrić je imao 16 – javlja Klix. Kod Kanade je najbolji bio Barrett s 23 poena.

Drugi polufinalni meč na rasporedu je od 14:40, a sastaju se Sjedinjene Američke Države i Njemačka.

Finale je na rasporedu u nedjelju od 14:40.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.