Njemačka porodica doselila u bh. grad: Vidjeli su oglas o prodaji imanja i odlučili da ga kupe…

Gradonačelnik Prnjavora Darko Tomaš objavio je informaciju o njemačkoj porodici koja se doselila u taj bh. grad. Kako je naveo, bavit će se uzgojem i održavanjem konja a trenutno rade na uređenju kuće i izgradnji štale.

-Prnjavor je mjesto gdje se dolazi i ostaje! Dokaz jeste i porodica iz Njemačke, koja je okolinu Bona zamjenila sa Prnjavorom, tačnije selom Šarinci.

Vidjeli su oglas o prodaji imanja u Šarincima i odlučili da ga kupe i, prije 3 sedmice, dosele se u Prnjavor! – napisao je Tomaš na mreži X.

Kako je naveo, bavit će se uzgojem i održavanjem konja a trenutno rade na uređenju kuće i izgradnji štale.

Za Šarince i generalno za svoje komšije imaju samo riječi hvale!

–I ja želim da se zahvalim prije svega njihovim komšijama koji su ih srdačno dočekali, prenijeli na njih pozitivan utisak o svima nama i pokazali svu gostoprimljivost našeg naroda!

Vjerujem da će Danijel i Alina Vafcig trajno ostati u Prnjavoru, i pored sina Marlona, ovde i proširiti svoju porodicu! – naglasio je.

Na kraju je zaključio: “Vjerujem i da će oni biti potvrda i stimulans svima nama, da je Prnjavor mjesto dobrih prilika, i kao što na početku rekoh: mjesto gdje se dolazi i ostaje!”

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.