Njemački ambasador u BiH Thomas Fitschen nahvalio Denisa Bećirovića: On je jedan od najvažnijih sagovornika Berlina

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je s ambasadorom Savezne Republike Njemačke Thomasom Fitschenom.”Tokom sadržajnog i prijateljskog razgovora ambasador Fitschen je istakao da se glas Denisa Bećirovića veoma uvažava u Berlinu i da je on jedan od najvažnijih sagovornika Savezne Republike Njemačke”, istaknuto je u saopćenju.

O tome, navode, svjedoče i nedavni razgovori koje je Bećirović imao s čelnicima Savezne Republike Njemačke.

Njemački ambasador je poručio da će Savezna Republika Njemačka nastaviti s podrškom našoj zemlji i da ostaje jedan od glavnih zagovornika evropskog puta Bosne i Hercegovine.

Ambasador Savezne Republike Njemačke Thomas Fitschen je naglasio da je neupitna podrška njegove zemlje Bosni i Hercegovini.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović zahvalio se na snažnoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža našoj zemlji u reformskim procesima i na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

Istaknuto je da ta podrška doprinosi provođenju potrebnih reformi u društvu, unapređenju infrastrukture, poslovnog okruženja i jačanju demokratije i pravne države u Bosni i Hercegovini. Konstatirano je da se Savezna Republika Njemačka mnogo puta dokazala kao istinski prijatelj Bosne i Hercegovine.

Tokom razgovora, Bećirović je naglasio da je Savezna Republika Njemačka najvažniji vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine”, navodi se u saopćenju.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović podsjetio je i na važan razgovor s kancelarom Savezne Republike Njemačke Olafom Scholzom prošlog mjeseca u Berlinu.

Tom prilikom je istaknuto da su odnosi dvije zemlje vrlo dobri i prijateljski, a kancelar Scholz je rekao da je Savezna Republika Njemačka jedan od glavnih zagovornika evropskog puta Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, ukazano je na važnost Savezne Republike Njemačke kao aktivnog učesnika u procesu približavanja Zapadnog Balkana EU. Njemačka je pokrenula Berlinski proces s ciljem poboljšanja i intenziviranja regionalne saradnje kako bi se ubrzalo povezivanje regije sa EU.

U tom kontekstu Berlinski proces je usmjeren na oblasti razvoja infrastrukture, poslovanja, regionalne razmjene mladih i nauke

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.