Njen sin potvrdio: Preminula Marina Tucaković

Posljednje Vijesti

Autorica nekih od najvećih hitova na prostoru bivše Jugoslavije, Marina Tucaković, preminula je danas u Beogradu, potvrdio je za Nova.rs njen sin Milan Laća Radulović.

Marina Tucaković se godinama borila s karcinomom dojke, a prije nekoliko dana joj je dijagnosticirana i zaraza koronavirusom, zbog čega je bila hospitalizirana u KBC Dragiše Mišović.

Njen sin Milan Radulović Laća prije nekoliko je dana objavio da joj je rak metastazirao na jetru, pluća, mozak i kosti.

Na ovim je prostorima Marina Tucaković poznata po brojnim velikim hitovima, a prvi koji je napisala bila je pjesma “Dodirni mi kolena” grupe Zana. Domaćoj javnosti ta je pjesma najpoznatija u verziji koju je obradila Severina.

Napisala je i jedan od velikih Oliverovih hitova “Što to bješe ljubav”, a također je napisala i niz pjesama za Mišu Kovača.

Marina Tucaković je karijeru započela sarađujući s grupom Zana, za koju je napisala hit „Dodirni mi kolena“ koji je doživeo brojne prepeve. Inače sarađuje s muzičarima srpskog govornog područja.

Autorica je tekstova pjesama Cece, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Zdravka Čolića, grupe Zana, Tošeta Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Ace Lukasa, Saše Matića, Miligrama, Željka Joksimovića, Ane Nikolić, Severine, Nede Ukraden, Nataše Bekvalac, Olivera Mandića, Slađane Milošević, Harisa Džinovića, Tanje Savić…

Leave your vote