Novi ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić poslao poruke: “Niti sam narkodiler, niti kriminalac, neka Tužilaštvo kaže imam li Sky!”

“Niti sam narkodiler, niti kriminalac, niti sam povezan sa narkodilerima. Ako jesam, neka Tužilaštvo BiH javno kaže i objavi da li je Nenad Nešić imao i koristio Sky aplikaciju! Dajte da to riješimo više”.

Ovo je jutros u razgovoru za portal “Avaza” izjavio novi ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić, komentirajući brojne optužbe na njegov račun da je povezan s kriminalnim grupama u BiH i narkodilerima.

Nešić kaže da mu je jasno zašto je postao svima trn u oku, jer svi imaju, kako kaže “neke svoje lične interese” da ga sklone.

“Nešić je čovjek koji ima validnu diplomu, čovjek koji dolazi iz struke, imao zavidne rezultate dok je bio direktor u firmi “Putevi RS”, Nešić je bio parlamentarac na nivou BiH i osvojio mnogo više glasova od ovih što su protiv mene – kaže Nešić.

Na pitanje da li je povezan sa narkogrupama, dilerima, da li je imao i koristio Sky aplikaciju, što mu mnogi spočitavaju, kaže:

“Nikada te ljude, te narkodilere nisam upoznao, niti se s njima čuo. Pa moraju eto sigurnosne agencije da imaju neke dokaze, listinge, bilo šta. Dokaz!

Da li je iko ikada iznio ikakav dokaz za osim prazne priče, za vezu Nešića sa bilo kojim kriminalcem. Pa druže, evo oko toga Sky, ja ne znam niti kako to izgleda.

Evo, mene vežu i za tužiteljicu Dianu Kajmaković. Pa ja tu ženu osim u novinama nikada u životu nisam vidio. To su nevjerovatne priče. Nikad je nisam nazvao niti je znam niti znam ko je zna od mojih drugova ili prijatelja – kaže Nešić.

Gdje su dokazi

Tvrdi da se u vezi njegovog imena iznose brojne neistine i da to traje godinama.

“Sva priča oko Nešića zasnovana je oko priče jednog blogera. Pa evo, ako neko ima dokaze da sam umiješan u bilo šta, neka ih donese. Ja nemam nijedan prekršaj. Da imam, ne bi dobio dozvolu da imam i nosim pištolj. A kamoli da imam veze sa kriminalcima.

Pa evo, zašto novinari ne postave pitanje Tužilaštvu BiH, neka pitaju i traže: Ima li Nenad Nešić Sky aplikaciju?

Neka Tužilaštvo odgovori da li Nenad Nešić ima Sky aplikaciju i da li radi s narkodilerima i da li je sam narkodiler.

Dajte neka kažu da stavimo konačno tačku na tu temu. Ovako, ja sam sebe branim.

Od sada, kada me budu pitali novinari, reći ću idite svi pred Tužilaštvo i glavnog tužioca pitajte da li je Nešić na Sky aplikaciji i da li je Nešić narkodiler. Vrijeme je da se Tužilaštvo očituje i da kaže, ili jesam ili nisam – kaže Nešić za portal “Avaza”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.