Novi zmaj ne krije sreću: “Poziv u reprezentaciju je ostvarenje sna”

Jusuf Gazibegović, 21-godišnji nogometaš Sturma, prvi put se našao na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sa posebnim emocijama govori o pozivu i prvim utiscima:

„Uvijek mi je san bio da dođem u „A” selekciju i evo san mi se ostvario. Ostalo je još samo da zaigram. Nadam se da ću dobiti priliku. Iskreno jedva čekam i boriću se maksimalno da opravdam ovaj poziv. Utisci su odlični. Đokanovića i Demirovića poznajem još iz mlade reprezentacije, Smaila (Prevljak) iz Salzburga. Siguran sam da ću se tokom priprema sa svima dobro upoznati.“

Kad je riječ o konkurenciji Gazibegović ističe:

„Ne plašim se konkurencije. To može biti samo prednost i dobro je da je imamo. Mene lično to motiviše da se još više usavršavam, radim i pružam najviše i najbolje što mogu. Bez konkurencije, mislim da teško igrački možeš napredovati“.

„Čast mi je igrati u klubu i gradu u kojem je Osim legenda”

Ivicu Osima, našeg počasnog predsjednika još uvijek nije lično upoznao, ali zna dosta o njemu.

„Čast mi je igrati u klubu i gradu u kojem je Osim legenda i izuzetno poštovan. To mi je i motiv da još više radim i dokažem se. Teško je riječima opisati koliko ga vole, ne samo u klubu nego i u Gracu. Svuda u gradu su njegove slike, a bio je i na stadionu kad smo igrali protiv Salzburga i vidio sam ga nedavno. Volio bih i nadam se da ću imati priliku da ga lično upoznam i pričam sa njim. Jer kao što sam rekao, on je tamo velika legenda. Inače, nije lako igrati u jednom takvom klubu, trebalo mi je vremena. Ali sad mi dobro ide i standardan sam u ekipi”, rekao je.

Svoj prvi san Jusuf Gazibegović je ostvario. S obzirom na to koliko ima godina, vrijeme za dokazivanje i ostvarenje ostalih snova i ciljeva je pred njim.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.