Novi Zmaj poručuje: “Hoćemo da pobijedimo Finsku i Francusku, bit ćemo bolji s Petevom!”

Nakon dvije osvojene titule prvaka s Malmeom, perspektivni stoper Dennis Hadžikadunić (22) je 2018. godine prešao u Rostov, gdje se vremenom uspio izboriti za mjesto startera.

Trenutno igra svoju treću sezonu u ovom ruskom klubu, koji je prošle godine završio na petom mjestu i izborio nastup u Evropi. Poslije 22 odigrana kola u aktuelnoj sezoni, Rostov se nalazi u sredini tabele s 34 osvojena boda, ali je još u igri za visok plasman.

– Trenutno smo sedmi. Cilj nam je da ostvarimo što bolji plasman. U svaku utakmicu ulazimo s ciljem da pobijedimo. Ostalo je još osam utakmica. Naravno, želimo da igramo u Evropi i dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo – rekao je Hadžikadunić na početku razgovora za “Dnevni avaz”.

Hadžikadunića u Rostovu trenira legendarni ruski fudbaler Valeri Karpin.

– Karpin je bio veliki igrač i za mene vrhunski trener. Puno mi pomaže. Naučio me je mnogo stvari na terenu i daje mi puno samopouzdanja – kazao je Hadžikadunić.

On je ove sezone neizostavan član startne postave. Odigrao je ukupno 20 utakmica i pritom upisao jednu asistenciju.

– Trener mi vjeruje. Zasad je dobra sezona, mogu biti zadovoljan. Prve godine kad sam došao promijenili smo sistem igre. Posljednje dvije godine igramo 4-3-3, nije baš tako defanzivno, više ofanzivno. To meni odgovara – istakao je Hadžikadunić.

Ruska liga je uvijek bila karakteristična po velikim minusima i pretežno dugim putovanjima. Sada su se stvari dosta promijenile, jer se na daleke destinacije putuje isključivo avionom.

– Nemamo tako duga putovanja, maksimalno dva sata s avionom. Navikao sam se na temperaturu, bitno je samo obući se dobro – istakao je Hadžikadunić.

Pokazati kvalitete
Hadžikadunić se našao na spisku novog selektora reprezentacije BiH Ivajla Peteva (Ivaylo) za martovske utakmice s Finskom i Francuskom, gdje se nada najboljem scenariju.

– Naravno, hoćemo da pobijedimo obje utakmice. Moramo ući u svaku utakmicu s takvim stavom, da damo sve od sebe i pokažemo naše kvalitete. Mi smo BiH i moramo to pokazati – kazao je Hadžikadunić.

Debi u našem državnom dresu Hadžikadunić je imao u oktobru prošle godine u meču Lige nacija s Nizozemskom i od tada upisao četiri nastupa. Međutim, sve je ostalo u sjeni loših rezultata, a Hadžikadunić se nada da će se to promijeniti dolaskom novog selektora.

– Da, novi je selektor, ne znam kako će sve to izgledati. Ovo je prvi put da se okupljamo. Moramo se nadati da će biti bolje i mislim da ćemo biti bolji s novim selektorom – poručio je za kraj stoper Rostova i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.