Novinarka iz Srbije demaskirala Vučića: “Zalud kadar sat prije blokada, kasno sinoć stigao je i vjetar u leđa”

U uvodu “Pregleda dana” na Newsmax Adria ponovo je svoje mjesto “zaslužio” predsjednik Srbije.

“I stvarno, odavno nije bilo ovako dobro. Jučer su ustale varošice, naselja, gradovi. Pedesetak mjesta. Takoreći, trećina Srbije na drugom okupljanju”, rekla je novinarka Jelena Obućina u uvodu “Pregleda dana” na Newsmax Adria.

“Strah se iseljava iz naroda i seli kod vlasti. Priča da zakon nema veze sa Rio Tintom – pala je gdje je i trebalo. U Nedeljicama. U crkvi. Vučiću su seljaci ispovedili: glas smo ti dali, al’ rudnik ne damo.

I ne bi mu pravo. Rezultat je povlačenje zakona. I dok će taj potez vlast prodavati kao brigu za mještane – realno je posljedica mase na ulicama.

Na kojoj su nasilnici dobili batine. U Novom Sadu i Beogradu, po modelu Crnog iz Šapca. Na ostatku ulica energija kakve dugo nije bilo”, rekla je Obućina i naglasila:

“Zalud Pinkov kadar sat prije blokada, zalud suze prototip bake. Ima do aprila još 16 subota, a kasno sinoć stigao je i vjetar u leđa. Iz Madrida javio se Novak Đoković, dokazani ljubitelj prirode. 15 : ništa”, zaključila je Obućina.

Podsjećamo, Đoković oglasio se povodom priče o protestima u Srbiji prethodnih dana.

On je nakon objave fotografija podrške protestima u Srbiji i surovog napada na njegovu porodicu, izdao saopštenje u kojem navodi da neće odustati od borbe za pravdu i istinu.

Građani su u subotu drugi put protestovali u Beogradu i drugim gradovima Srbije, a Novak je iste večeri rekao šta misli o očuvanju prirode – prenosi Nova.rs.

Već dugo važi za nekog ko vodi računa o prirodi, pa se bar posredno pridružio protestu za zdraviju životnu sredinu i „proterivanju“ Rio Tinta iz Srbije.

„Čist vazduh, voda i hrana su ključevi zdravlja. Bez toga, svaka riječ o ‘zdravlju’ je suvišna! Priroda je naša majka, provodimo više vremena u prirodi. Sa njom i uz nju je život bogatiji“, napisao je Novak u subotu.

Njegove riječi su pokrenule lavinu, pa su se pridružili i brojni drugi srbijanski sportisti, dok je Đoković dan kasnije ponovo rešio da objasni svoje stavove.

Saopštenje prenosimo u cijelosti.

„S obzirom na aktuelne građanske proteste širom Srbije koji ukazuju na neophodnost ozbiljnog i konkretnog pristupa u vezi sa važnim ekološkim pitanjima odlučio sam da se javno obratim, uvjeren u ogroman značaj ovih tema za sve nas.

Svjestan sam da postoje i drugi zahtjevi koji se čuju na protestu, a koji imaju političku konotaciju. Želim da se ogradim od “pozicije” i “opozicije”, političkih struja bilo koje vrste. Uvijek sam se trudio da budem APOLITIČAN.

Smeta mi što čovjek ne može da istakne svoj lični stav i mišljenje o osnovnim elementima za život i zdravlje kao sto su Vazduh, Voda i Hrana, a da ne bude “obilježen” kao ljevičar, desničar, opozicionar, demokrata, naprednjak, socijalista itd.

Uprkos tome, lično biram da izađem u javnost i kažem šta mislim za određene teme za koje smatram da su veoma važne.

Nisam se ustručavao u prošlosti da zauzmem stav i borim se za tenisere i sportiste kojima je neophodan glas i pomoć od nekih “zvučnijih” imena u našem sportu.

Iako mi se to često “obilo o glavu” u kontekstu medija i osude/kritike koju sam nepravedno dobijao i nastavljam da dobijam i dalje, neću odustati da se borim za pravdu i istinu.

Zahvalan sam što imam svijest o tome i trudim se da se pridržavam pravih životnih vrijednosti i načela za koje smatram da su osnova života svakog pojedinca i zdravog društva.

Čujem komentare – što se jedan sportista “miješa tamo gde mu nije mjesto”, ali ja sam čovjek prije nego sto sam sportista ili bilo šta drugo. Kao svako drugi.

U profesionalnom tenisu da bi dostigao vrhunski nivo rezultata, i ostao na tom nivou više godina, neophodno je voditi računa o zdravlju u svakom smislu.

Sve što se dešava u životu sportiste – hrana, odmor, trening, vazduh, voda, oporavak , način razmišljanja, emotivno stanje, karakterne osobine, utiče direktno na konačan sportski rezultat.

Kroz sopstveno iskustvo uviđam koliko je svijest o sebi i holistički pristup zdravlju doprinio na dugovječnost moje karijere i rezultate koje bilježim. Više od svega, ta svijest uticala je na pozitivne promene u mom životu i načinu na koji živim i kako se osjećam u svom tijelu.

S obzirom na dosadašnje lično iskustvo koje imam i određeno znanje u oblasti zdravlja koje sam stekao kroz karijeru i život, osjećam da imam pravo da podijelim svoje mišljenje o ovoj temi sa ljudima.

Kvalitet vazduha u Beogradu (a i širom Srbije) je zabrinjavajuće loš, već decenijama unazad. Kvalitet vode i hrane je isto upitan.

To su osnovni elementi za zdravlje čovjeka i ekosistema. Ako radimo na tome da u nama vlada optimalno stanje zdravlja i zdrava sredina, onda će se transformisati i naš život nabolje.

Kada bi iskoristili energiju koju trošimo na sport, politiku, društvo, muziku, i ostale stvari, u ZDRAVLJE , gdje bi nam bio kraj?“, napisao je Đoković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.