Novoimenovani “šef bh. diplomatije” se u “burnom” tonu obratio javnosti, Konaković poručuje: “Po pisanju režimskih medija NiP se raspao u USK, koalicija je pukla u Ze-Do, isporučili smo četvrtog delegata HDZ-u, izdali državu više puta”

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković, novoimenovani ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine se u “burnom” tonu obratio javnosti na Facebooku. Njegovu poruku u nastavku prenosimo u nastavku.

“Po pisanju režimskih medija NiP se raspao u USK, koalicija je pukla u Ze-Do, isporučili smo četvrtog delegata HDZ-u, izdali državu više puta, Dodiku ispunili sve želje, NiP je prevario SDP, a u isto vrijeme SDP je prevario NiP i NS, NS se raspada zbog nesuglasica, većine nema nigdje.

Po pisanju tih medija trenutno su nam veliki neprijatelji EU i USA, visoki predstavnik je nacista i plaćenik, naš put više ne vodi prema Evropi i NATO-u.

Svaka nesuglasica unutar koalicije je raspad, a nesuglasica naravno ima.

Nakon svake nesuglasice sa terena stižu informacije o pozivima i ponudama istih onih koji su “završavali” šilje, muje, jakube, nijaze i ostale ruke.

Cijeli ambijent prate priče o opstojnosti države koja je ugrožena ako na vlasti ne ostanu oni koji dugo vladaju.

Svako se kadrovsko rješenje problematizira pa je tako izdaja da u VM imenujemo ministra sigurnosti koji u januaru digne tri prsta, a spašavanje države je kad oni imenuju ministra sigurnosti koji u januaru objavi ratnu sliku sa tri prsta nježno pripijena na obarač mitraljeza.

Izdaja je potencijalno imenovanje u OSA-u kadra kojeg su oni imenovali ranije i koji je tamo na istoj poziciji proveo 10 godina.

Ima toga mnogo, teško je nabrojati sve.
Svojski se trude, to nije iznenađenje.
Mi imamo mnogo posla.

Prvi su nam dani potvrdili da su državom trgovali, da su na svakom koraku nanosili štetu državi zbog stranačkih interesa, javni novac rasipali zbog pokojeg glasa u kampanji, rodbinu vodali na skupe destinacije i devastirali institucije naše zemlje.

E sad, da smo se na sve to što spinuju stalno obazirali, nikad ne bi stigli ovde gdje smo sad.
Sve smo to već prošli kad su gubili Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo, Ilidžu, Centar, Novo Sarajevo…
Sad su glasniji i nervozniji, gube mnogo više.

A mi smo zato snažniji i iskusniji, lakše se sa lažima i podvalama borimo.

Kad oni pojačaju, pojačamo i mi.

Zbog svih normalnih ljudi koji od nas očekuju da ispunimo ključno obećanje, da donesemo pozitivne promjene”, naveo je Konaković na Facebooku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.