Novoizabrani član Predsjedništva BiH Denis Bećirović javno odbrusio: “Notorna je laž da sam donio odluku o kupovini novih vozila, to neću učiniti ni kada stupim na dužnost”

Denis Bećirović, novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, oglasio se povodom medijskih natpisa o nabavci novih vozila za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

On je kazao da su to potpuno netačni i tendenciozni medijski natpisi.

“Želim najoštrije osuditi neistinitu i zlonamjernu informaciju koju su prenijeli pojedini mediji da je jedna od prvih odluka novog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine nabavka novih vozila i namještaja.

Besmisao i kontradikcije u vijesti su vidljivi već po iščitavanju prve rečenice iz teksta, koja pokazuje da je notorna laž naslov da su „prve “državničke” odluke Predsjedništva nove limuzine i namještaj“.

Podsjećam da tek u srijedu, 16. novembra, novoizabrani članovi Predsjedništva BiH polažu zakletvu kada će službeno biti inaugurisani. Tek od 17. novembra ćemo započeti sa obnašanjem dužnosti – izjavio je dr. Bećirović i dodao:

“Prema tome, niti sam ja mogao donijeti odluku o nabavci novih vozila, niti to imam namjeru učiniti za vrijeme trajanja moga mandata.

Žalosno je da pojedini mediji, u želji za senzacionalizmom ili iz drugih nečasnih razloga, posežu za objavljivanjem vijesti koja se kosi sa logikom i zdravim razumom.

Iz sadržaja vijesti je vidljivo da se radi o odluci iz prethodnog saziva Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Na tu odluku ni na koji način nisam mogao uticati niti je spriječiti.

Spočitavanje nabavki novih vozila novom sazivu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a samim tim i meni lično, bezočna je manipulacija i laž – zaključio je dr. Bećirović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.