Nurkić oduševio jaknom na Dan državnosti, Džeko još jednom pokazao privrženost državi, Tuka, Džumhur, Puhalo čestitali Dan državnosti BiH

Bh. sportisti Edin Džeko, Jusuf Nurkić, Mirza Teletović, Damir Džumhur, Edin Puhalo i Amel Tuka putem društvenih mreža među prvima su čestitali Dan državnosti BiH i tako još jednom pokazali da nijednog trenutka ne zaboravljaju svoju domovinu.

Pomenuti sportisti rano jutros i kasno sinoć, 25. novembra 2021. godine, čestitali su Dan državnosti BiH te putem društvenih mreža poslali poruku ljubavi prema domovini iz kojeg dolaze, a u toku dana sigurno će se i ostali brojni bh. sportsisti oglasiti i čestiti nam ovaj veliki dan.

Posebno emotivan je bio kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko koji je uz statistiku svih postignutih pogodaka igrajući za Wolfsburg, Manchester City, Romu, Inter i Zmajeve napisao da ih je postigao igrač koji dolazi iz Bosne i Hercegovine.

“Uz svaki gol, uz svaku asistenciju, kod svakog nastupa, uz ime i prezime stoji – Edin Džeko iz Bosne i Hercegovine! Ponosni sam Bosanac i Hercegovac i zato, državo moja jedina, sretan ti i ovaj Dan državnosti. Volim te BiH”, napisao je Džeko.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=454303276051352&set=a.215037213311294&type=3

Jusuf Nurkić je sinoć u NBA ligi odigrao najbolju utakmicu u ovoj sezoni, a on je došao posebno inspirisan na susret protiv Sacramenta i na sebi je nosio jaknu u zastavama naše države.

Fotografije je poslije objavio na društvenim mrežama uz stihove nezvanične himne “Jedna si jedna”.

Dan državnosti BiH čestitao je i najbolji bh. teniser Damir Džumhur, kao i Mirza Teletović. Obojica su svoje poruke objavili na društvenim mrežama.

Čestitku je uputio i najbolji bosanskohercegovački bokser Edin Puhalo, poznatiji kao Iron Puki, a i on je bio posebno inspirisan i jako lijepo je čestitao praznik našoj državi.

“Bosna nije samo parče zemlje na brdovitom Balkanu. Za mnoge od nas Bosna je ideja, san o zemlji na razmeđu svjetova, na velikoj granici između Istoka i Zapada.

To je zemlja više vjera i nacija, pa stoga i zemlja tolerancije, gdje svako može da misli i vjeruje kako želi, gdje ne smije biti nasilja nad čovjekom i gdje neće biti nepravde. To je bio naš san o Bosni i samo takva Bosna može da postoji i opstane. Domovino, sretan ti rođendan”, napisao je Puhalo.

“Zemljo naših djedova, dok je tvojih sinova, ti ćeš biti prkosna… Domovino, sretan ti Dan državnosti”, napisao je Amel Tuka.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=437375707746511&set=a.208509823966435&type=3

Također, čestitku su uputili i brojni sportski kolektivi iz naše države.

Podsjećamo, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu 25. novembra 1943. godine usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost muslimana, Srba, Hrvata i drugih.

Na zasjedanju je donesena odluka o obnovi državnosti BiH, potvrđene su njene granice iz vremena srednjovjekovne Bosne, a BiH je definisana kao ravnopravna republika Jugoslavije.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.