Očekuju da će borci s radošću dočekati ovu vijest: Novčane naknade pripadnicima boračke populacije uskoro i putem BH Pošte

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata saopćilo je da je potpisan ugovor o poslovnoj saradnji s JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo o postupku isplata novčanih naknada korisnicima prava iz oblasti branilačko-invalidske zaštite, u skladu s federalnim propisima.

Time je data mogućnost izbora korisnicima branilačko-invalidskih naknada da ih primaju na adresu putem BH Pošte ili, kao i do sada, na račune u bankama.

“Razlog za ovakvu poslovnu saradnju je velik broj molbi i upita korisnika koji su željeli da naknade na njihove adrese dostavljaju poštari putem JP BH Pošta. Imajući u vidu da je među korisnicima veliki broj starijih ljudi, bolesnih, teško pokretnih, odnosno onih koji nisu u mogućnosti odlaziti u banke i čekati u redovima kako bi preuzeli svoje naknade, Ministarstvo se odmah uključilo u rješavanje ovog pitanja”, rekao je pomoćnik ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Mirza Terzo.

Predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih branilaca FBiH Almin Škrijelj rekao je da je ovo veliko olakšanje za populaciju koju on predstavlja, jer je veliki broj roditelja poginulih branilaca koji su oboljeli ili žive u mjestima gdje nema filijala banaka kako bi preuzimali svoje naknade.

Izrazio je zahvalnost Ministarstvu i uposlenicima koji su prepoznali značaj ovakve poslovne saradnje za boračku populaciju.

“Sada smo ljudima ponudili mogućnost izbora, da odluče da li će naknade i dalje preuzimati putem banke ili će se odlučiti na usluge JP BH Pošta i to je najmanje što smo mogli učiniti. Imajući u vidu pritisak i molbe naših korisnika u prethodnom periodu očekujem da će značajan broj naših korisnika s radošću dočekati ovu vijest i da ćemo im olakšati preuzimanje njihovih naknada”, rekao je predsjednik Saveza RVI FBiH Esad Delić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.