“Od prvog dana mi je falila Bosna” Pogledajte njenu priču, Dragana se iz daleke Australije vratila u BiH i pokrenula posao na selu…

I dok su njeni vršnjaci nakon završetka fakulteta novac trošili na automobile i putovanja, ona je svaku marku štedjela…

Bilo kuda šipak svuda, tako je to u našoj Bosni. Ipak onaj certifikovani organski može se naći samo na plantaži Dragane Duvnjak Krndija.

Kao diplomirani agronom, gradsku vrevu, ali i posao u Australiji ova 27-ogodišnja djevojka je zamijenila selom Osojci kod Dervente.

“Meni je od prvo dana falila Bosna. Dobro je što sam pokušala, ali mislim da i ovdje ima mogućnosti za uspjeh kao i u toj obećanoj Australiji”, govori uz osmijeh Dragana.

I dok su njeni vršnjaci nakon završetka fakulteta novac trošili na automobile i putovanja, ona je svaku marku štedjela.

“Sigurno ćete se nasmijati ako kažem da sam štedjela za traktor i kuću na selu”, kaže Dragana kojoj mnogi nisu vjerovali da će ideju sprovesti u djelo.

“Moja tetka, od oca sestra, kaže Dragana što si ti išla na fakultet, a sada voziš traktor. Trebala si da imaš olovku, da se pitaš nešto, da budeš poslovođa.

Ja joj kažem tetka, može i olovka i traktor. Mislim da je to dobtna kombinacija”, kaže Dragana.

Diploma joj je donijela teorijsko znanje, ali je na svojoj plantaži naučila da nema kvaitetnog organskog šipka bez trnja.

“Ne kažu džaba trnovit je put do uspjeha, a ovdje je to baš bukvalno. Svaki šipak mora imati trnje, ako ga nema onda su to neki hibridni”, govori Dragana za kamere Nove BH.

Kompletnu priču pogledajte u nastavku:

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.