“Od sreće je, vjerujte, zaplakao” Priča o poštenju u BiH oduševila je javnost

Sinan Tabak je inače vlasnik firme “Tabak” koja se bavi tapaciranjem namještaja.  Završavajući radne obaveze, pored automobila vidio je novčanik, a pored njega i saobraćajnu dozvolu.

Iako je, priča on, mjesto na kojem je našao novčanik i dokumente na prometnoj raskrsnici, gledao je hoće li neko doći i tražiti izgubljeno, ali se dok je on bio tu niko nije pojavio.

“Pošto sam imao i saobraćajnu i druge dokumente sa adresom vlasnika, htio sam otići u policiju prijaviti šta sam našao ili čovjeka naći na kućnoj adresi. Pošto sam bio u žurbi nisam imao vremena nigdje otići pa sam na svojoj Facebook grupi objavio šta sam pronašao i samo uslikao 150 KM, iako je bilo više.

Nisam sve htio slikati kako me ne bi mnogi zvali i počeli nagađati koliko su imali novca jer znamo čime se sve ljudi služe. Nakon desetak minuta javio mi se čovjek koji je sve to izgubio. Rekao koliko je tačno imao novca i znao sam da je on u pitanju. Od sreće je, vjerujte, zaplakao dok smo telefonski razgovarali. Brzo smo se našli i uručio sam mu novac – priča nam Tabak sretan što je danas učinio lijepo djelo.

Počastio ga je jer mu je vratio izgubljeno.

Vraćao sam novac koji mi je dao ali insistirao je da me počasti jer sam vratio sve što je izgubio – priča Tabak – prenio je Hayat.

U novčaniku je pored dokumenata bilo ukupno 600 KM. Taj novac je baš jutros podigao na banci kako bi kupio nove gume za svoj automobil.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.