Odgovor Tužilaštva Bosne i Hercegovine na krivičnu prijavu stigao nakon devet godina, oglasio se i Ćamil Duraković

Bivši načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković 2013. godine podnio je kriivčnu prijavu protiv NN osoba zvog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje.

Riječ je o događaju koji se desio 19. augusta 2013. ispred crkve Pokrova presvete Bogorodice kada su putem razglasa pjevane pjesme i širene poruke u kojima se “veličaju ratni zločinci i upućuju prijeteće poruke povratnicima”.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odgovorilo je nakon devet godina.

U odgovoru navode kako su donijelo Naredbu o nesprovođenju istrage jer “ne postoje osnovi sumnje da su počinjena predmeta krivična djela”.

Oglasio se i Ćamil Duraković.

“Zakon o nestalim osobama daje mogućnost obilježavanja stratišta poptu onog u Kravici.

Tužilaštvo BiH je moralo reagovati, ali kako reaguje najbolji dokaz je da na moju krivičnu prijavu iz 2013. godine odgovaraju tek sada i tvrde da nema osnova”, rekao je Duraković za N1.

Ekipa N1 nalazi se u Bratuncu gdje su počeli radovi na “sanaciji objekta Zemljradničke zadruge Kravica” u kojoj je streljano stotine Bošnjaka, među kojima su bili i dječaci.

Munira Subašić, čiji je najmlađi sin ubijen u tom objektu, upitala je kako je neko mogao to dozvoliti te ko će hraniti djecu iz tih hala.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.