Odgovor Vojina Mijatovića na nacionalističku pjesmu režima Milorada Dodika: Dok god budete čuli na Ljubinom grobu pucnje naših pušaka…

Posljednje Vijesti

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a BiH, objavio je na svom Facebook profilu oštar odgovor na jučerašnju nacionalističku pjesmu režima Milorada Dodika.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“ODGOVOR NA JUČERAŠNJU NACIONALISTIČKU PESMU REŽIMA MILORADA DODIKA

Jučer je Dodikova režimska policija pjevala – “Srba ima kao lista, nema više komunista…”

Trebao je diktator Dodik objasniti svojoj policiji da su ti isti komunisti napravili i onu cestu po kojoj su jučer defilovali, kao i sve oko njih!

Jučer nismo ćutali i shvatili smo poruke režima Milorada Dodika: Svi koji se ne pokore režimu su neprijatelji!

Zato vrlo jasna poruka: “ – “Dok god budete čuli na Ljubinom grobu pucnje naših pušaka, Njemci neće proći, kad toga ne bude, znajte da na njemu više nema živih proletera”.

Nismo ćutali i nećemo na to nas obavezuju naši djedovi i tekovine antifašizma!

Milorade, SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU!”, napisao je Mijatović na svom Facebook profilu.

Podsjećamo, Bosanskohercegovački reditelj Dino Mustafić okarakterisao je defile Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a RS kao zastrašujući, kazavši kako je jasno čemu vodi politika člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Mustafić se oglasio na Twitteru, podijelivši video defilea u sklopu kojeg su Specijalci MUP-a RS pjevali stihove pjesme “Za krst”.

“Jasno je k’o dan čemu vodi Dodikova politika. Cijeli prizor je zastrašujući od pjesme do defilea, poruka i namjere. Ovo je klerofašistički entitet, mrak u dvorištu Evrope koji traje tri decenije uz mentorstvo države Srbije”, napisao je Mustafić.

U ovom entitetu je obilježen neustavni dan RS-a, a ceremoniji su prisustvovali zvaničnici tog entiteta, brojni gosti iz Srbije, kao i ambasador Rusije u BiH.

Vrijedi napomenuti i da je u više gradova u RS-u zabilježeno nekoliko incidenata uoči obilježavanja 9. januara.

Leave your vote