Odigrala se prava drama u BiH, objavljeni su svi detalji: Alergičan je, ujela su ga tri stršljena, a onda su ga spasili hrabra supruga i hitna pomoć

Trebinjac Božo Bukvić (75) preživio je ubod tri stršljena.

“Nemamo riječi kojim bismo opisali brzinu reagovanja i požrtvovanost dr Milijane Zubac i njene ekipe – Snježane Krivoglav, Bora Nastića i Slobodana Bajčetića koji su munjevito odreagovali i spasili mi supruga“, kaže Bukvićeva supruga – prenose Nezavisne.

Sve se događalo u selu Tuli udaljenom desetak kilometara od Trebinja kada su Boža, koji je inače alergičan i na ujede pčela i osa, ujela čak tri stršljena.

To je otrov koji teško savlada i mlad organizam, ali je za desetak minuta vožnje njegove supruge do Bolnice Trebinje bilo dovoljno da ga održi u životu, a medicinaska ekipa ga potpuno vrati u život.

“Nisam neki iskusan vozač, pa ni sama ne znam kako sam supruga nakon ujeda sjela u auto i povezla do grada.

Kada se na pola puta više nije odazivao, bila sam se baš uplašila i pozvala Hitnu pomoć, ali, u brzini smo se mimoišli, pa sam ja, onako uspaničena, iako smo već bili na ulazu u grad, pozvala nekog mladića na benzinskoj pumpi.

Čini mi se da se preziva Lončar, i on mi je supruga prevezao do bolnice, gdje nas je čekala medicinska ekipa, budući da smo bili u kontaktu i spasila mi muža”, kaže gospođa Bukvić.

Sve se, dodaje, dešavalo kao na filmovima i do danas je mislila da je to samo filmska traka, ali se zahvaljujući trebinjskim zdravstvenim radnicima uvjerila da je munjevito djelovanje stvarnost i da je samo zahvaljujući njima njen suprug živ.

“Ja im mogu samo uputiti jedno toplo, ljudsko hvala, i na požrtvovanosti, ali i na ljudskosti sa kojom su primili i spasili moga muža.

Ova ekipa je, osim sposobnosti u svojoj struci, dokazala i to da su Trebinjci zaista dobri i čestiti ljudi”, kaže na kraju ona.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.