Odlične vijesti za putnike i bh. dijasporu: Ryanair uspostavlja letove iz Tuzle, za početak linije za Njemačku, Švedsku i Austriju

Na Međunarodnom aerodromu u Tuzli od 1. novembra ove godine zvanično će biti uspostavljeno poslovanje aviokompanije Ryanair, koja je već kreirala svoj cjenovnik. Između ostalog, putnici mogu letjeti i za 4,99 eura, u zavisnosti od datuma polaska.

Zajednička saradnja Ryanaira i Međunarodnog aerodroma u Tuzli ozvaničena je ranije ove godine, a putnici će od novembra posredstvom aviokompanije moći putovati na tri destinacije, odnosno prema štokholmskom aerodromu Arland, Memmingenu i Beču.

Kako je potvrđeno za Klix.ba, u njihovom planu je sedam letova sedmično na tri destinacije, a cjenovnik putovanja je već objavljen.

Shodno tome, prvi let za Beč planiran je 1. novembra ove godine u 16 sati i 55 minuta, a cijena karte u jednom smjeru iz Tuzle u vrijeme objave članka košta 121,49 eura.

Dva dana kasnije, ona iznosi 22,99 eura, dok se 15. novembra cijena spušta na 4,99 eura.

Kada je riječ o letovima iz Beča do Tuzle, cijene u ovom trenutku za prvi, treći i peti dan novembra iznose 4,99 eura, nakon čega se ona penje na 19,99 eura. Letovi traju sat i deset minuta.

Kada je riječ o njemačkom Memmingenu, prvi let iz Tuzle planiran je za 4. novembar, a karta u jednom smjeru košta 30,39 eura, dok je na obrnutoj liniji ona 19,24 eura.

Shodno aktuelnom cjenovniku Ryanaira, do Memmingena i obratno za 4,99 eura moguće je putovati 7. novembra. Letovi traju sat i 40 minuta.

Na štokholmski aerodrom Arland iz Tuzle je moguće sletjeti od 2. novembra po cijeni od 21,39 eura, dok je u obrnutom smjeru iznos podignut na 30,60 eura.

Najjeftinije karte iz Tuzle prema krajnjoj destinaciji dostupne su 14. novembra po cijeni od 4,99 eura. Letovi traju dva sata i 50 minuta.

Iz Međunarodnog aerodroma u Tuzli ranije je za Klix.ba potvrđeno da su sa Ryanairom pregovarali o novim, zanimljivi destinacijama koje su za bh. putnike prihvatljive u ljetnoj sezoni, ali i one koje su vezane za dijasporu.

No, konačnu odluku o uspostavi novih letova donijet će aviokompanija na osnovu procjena tržišta.

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, zvanično predstavljanje kompanije u Tuzli će biti upriličeno na dan obavljanja prvog leta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.