Odluka suda: Poznati bh. pjevač Halid Muslimović bivšoj ljubavnici iz Australije mora isplatiti ogromnu cifru u iznosu od 67.000 eura

Okružni sud u Prijedoru odbio je žalbu Halida Muslimovića i potvrdio prvostepenu presudu da je dužan da bivšoj ljubavnici Sonji Bašić isplati dug u iznosu od 67.000 eura.

Ogromna cifra

Prvostepenom presudom koja je doneta 19. novembra 2020. godine, sud je naložio da je ovaj bh. pjevač dužan da uplati navedenu svotu ženi iz Australije sa kojom je svojevremeno bio vezi, a koja mu je slala velike svote novca, otprilike oko 100.000 eura.

Halid je uložio žalbu na ovu odluku, a dvije godine kasnije, Okružni sud u Prijedoru ju je odbio, prenosi Nova.rs.

Kako piše u presudi u koju je „Telegraf“ imao uvid, a koja je donijeta 5. novembra ove godine, Muslimović je dužan da isplati 130.887 konvertibilnih maraka, odnosno nešto više od 67.000 eura Sonji Bašić.

Pored toga, on mora da snosi i sudske troškove koji iznose oko 8.000 konvertibilnih maraka, što je nešto više od 4.000 eura. Sve ukupno će pjevač Sonji morati da isplati nešto više od 71.000 eura.

Podsjetimo, Sonja je tokom veze sa Muslimovićem, slala pjevaču pozamašne svote putem aplikacije za transfer novca.

Nakon što mu je tražila da joj vrati dug, on je, dok je Bašićeva boravila u Banjaluci, fizički nasrnuo na nju. Tada je Sonja tužila Halida i dobila ga je na sudu.

Pored toga, ona je podnijela još jednu tužbu, i to za novac koji joj duguje.

„Sve je sporo ali pravde ima. Neka Halid spremi ključeve od kuće jer je to sljedeći potez – rekla je ona“, poručila je Sonja nakon presude.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.