Odron na magistralnom putu M-17 zaprepastio vozače, saobraćaj u potpunosti obustvljen!

Na magistralnom putu M-17 kod Žepča došlo je do većeg odrona kamenja na cestu, zbog čega je obustavljeno odvijanje saobraćaja, prenosi BIHMAK.

Do odrona stijene došlo je jutros oko 8 sati, a u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nismo mogli dobiti informaciju o tome ima li povrijeđenih osoba ili oštećenih vozila.

Za sada nije poznato ni kako je došlo do odrona, a kako je vidljivo, ni zaštitna mreža nije uspjela zaustaviti veliku količinu materijala koji je završio na cesti.


Za sada je u potpunosti obustavljeno odvijanje saobraćaja na dionici Papratnica – Žepče, a uskoro se na mjestu događaja očekuje i teška mehanizacija za uklanjanje materijala.

Zbog većeg odrona, obustavljen je saobraćaj kod mjesta Ograjina na magistralnom putu Žepče-Maglaj.

Putnička vozila mogu saobraćati obilaznicom (kroz Žepče), dok teretna ne mogu proći.

Na pojedinim dionicama puteva u višim predjelima ima ugaženog snijega na kolovozu, a zbog niskih temperatura upozorava se i na poledicu, posebno preko planinskih prevoja, na mostovima i prilazima tunelima.

Zbog snijega na kolovozu izdvajaju se i putevi Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište i Jablanica-Posušje (preko Blidinja), dok sniježnih nanosa mjestimično ima na putevima: Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Glamoč-Mliništa i Kupres-Šuica.

Na magistralnom putu Olovo-Kladanj preko prevoja Karaula za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezno je korištenje lanaca. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.