Oglasila se i policija: Velika gužva na magistralnom putu M-17 na dionici Mostar – Sarajevo

Na magistralnom putu M-17 na dionici Mostar – Sarajevo se stvorila velika gužva zbog dvije saobraćajne nesreće koje su se dogodile na tom potezu. Posljednja nesreća se dogodila između naselja Potoci i Vrapčići na teritoriji Mostara.

Kako je potvrđeno iz operativnog centra MUP-a HNK oko 18 sati danas je došlo do saobraćajne nesreće, ali nam nisu mogli dati više detalja o učesnicima.

Prema informacijama portala Klix.ba, riječ je o udesu kamiona i putničkog automobila.

Iz MUP-a HNK ističu da se saobraćaj odvija usporeno, odnosno naizmjenično u jednoj traci.

Policijski službenici se nalaze na terenu, a više informacija će biti poznato nakon uviđaja.

Gužve je napravilo i to što je nešto ranije danas došlo do udesa i u Jablanici. Riječ je o manjoj materijalnoj šteti, bez povrijeđenih, a uviđaj je završen te se saobraćaj normalizira.

Iz policije također ističu da je saobraćaj usporen i zbog neradnog dana.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMKA.a

Stanje na cestama 02. 07. 2023. u 17 : 30 sati

Povoljni vremenski uslovi i slabija frekvencija vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Prije polaska na put provjerite ispravnost vašeg vozila, da li posjedujete svu potrebnu dokumentaciju za vas i vaše vozilo i na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje, Kostajnica i Bosanska Dubica pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuita.

Napominjemo da od 3. jula preko graničnog prelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više neće biti dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet.

Istog dana, za međunarodni promet putnika otvaraju se pogranični granični prelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.