Oglasili se iz Bosnalijeka nakon ulaska SIPA-e u kompanijine prostorije: Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere

Iz domaće farmaceutske kompanije Bosnalijek oglasili su se o pretresima koje pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) rade u njihovim prostorima.

“Vezano za istražne radnje koje se provode u kompaniji Bosnalijek, ovim putem ističemo da u potpunosti stojimo na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini”, izjavili su.

Takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima, dodaju oni.

“Bosnalijek je najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika.

U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija COVID-19, Bosnalijek je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za Bosnu i Hercegovinu i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu.

Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa”, kazali su oni.

Podsjećamo, pripadnici SIPA-e u sklopu akcije kodnog naziva “Trik” ušli su jutros u prostorije farmaceutske kompanije Bosnalijek, a na meti inspektora je i direktor kompanije Nedim Uzunović.

Iz SIPA-e su saopćili kako u operativnoj akcija “Trik” policijski službenici SIPA-e vrše pretrese na više lokacija koje koriste pravna lica i fizička lica, s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz da su počinjena navedena krivična djela.

“Pretresi se vrše po naredbi Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko- neretvanskog kantona”, kazali su iz SIPA-e.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.