in ,

Oglasili se iz NATO-a: “Pozdravljamo odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine!”

NATO Savez pozdravlja odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u vezi s provedbom Programa reformi

NATO Savez pozdravlja odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u vezi s provedbom Programa reformi. Također, poručuju kako ovaj program može samo biti od koristi Bosni i Hercegovini i njenoj saradnji sa NATO-om, kazano je za N1.

“Pozdravljamo nedavnu odluku Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u vezi s provedbom Programa reformi. Za svaki dalji komentar ovog događaja, uputit ću vas na vlasti Bosne i Hercegovine. Ono što mogu reći je da ovaj program može pomoći Bosni i Hercegovini da ojača svoju saradnju sa NATO-om. Posvećeni smo pružanju podrške Bosni i Hercegovini u provođenju reformi, kao i već dugi niz godina, jer su saveznici posvećeni stabilnoj i sigurnoj Bosni i Hercegovini, a šire i Zapadnom Balkanu”, kazao je zvaničnik NATO-a te dodao:

“Stoga se nastavljamo savjetovati s njima u vezi s tim. NATO i Bosna i Hercegovina imaju dugogodišnju i obostrano korisnu saradnju. Saradnja s NATO-om ne prejudicira bilo koje potencijalno buduće članstvo Bosne i Hercegovine u NATO-u. U potpunosti poštujemo suverenitet i nezavisnost zemlje i pozdravljamo kontinuirani doprinos Bosne i Hercegovine našoj euroatlantskoj sigurnosti, uključujući i kroz našu Misiju odlučne podrške u Afganistanu i povjerenički fond Afganistanske nacionalne vojske. NATO održava svoje prisustvo u Bosni i Hercegovini putem sjedišta NATO-a u Sarajevu, koje obavlja niz zadataka, uključujući podršku reformama i izgradnju kapaciteta u okviru odbrambenih i sigurnosnih snaga, struktura i institucija BiH, pod kišobranom NATO-ovog Partnerstva za mir. Također, podržavamo snažan politički dijalog sa vlastima u BiH“.

Podsjetimo NATO-a je odluku o aktivaciji MAP-a donio u decembru 2018., prvi Program reformi je poslan u Brisel godinu dana kasnije i ovo će biti njegova druga verzija koja će se naći u sjedištu Alijanse.

EDIN DŽEKO RIM BACA U TRANS Dijamant pokazuje svoju klasu!

Gorica Dodik postavila ironično pitanje Mirku Šaroviću nakon promjene naziva Komisije za NATO