Oglasili se iz tešanjske kompanije HIFA OIL, apsolutno ne kriju ljutnju, najavljuju moguće tužbe: “Nije poništena okolinska dozvola za objekat kod sarajevskog aerodroma”

Iz kompanije HIFA OIL uputili su saopštenje za medije koje u nastavku prenosimo.

“Obzirom da se od momenta početka pa do samog završetka radova na kompleksu HIFA OIL Dobrinja, vrši kontinuirani pritisak i prozivanje od strane neformalne grupe građana

“Spas u zadnji čas – spasimo Dobrinju” prema kompaniji HIFA-OIL d.o.o. Tešanj o navodnoj nelegalnosti gradnje, na što je odgovor dostavljen i dostupan javnosti kroz sve inspekcijske nadzore, te da je to još jednom učinjeno dana 09.11.2022. godine,

a što su prenijeli određeni mediji, ovim putem upućujemo jasan DEMANT i zahtijevamo objektivnost izvještavanja od strane medija, koji su informaciju prenijeli u parcijalnom ili djelimičnom obliku, preuzimajući informaciju i plasirajući istu da je “Poništena dozvola za gradnju opasnog kompleksa u vodozaštitnoj zoni na Dobrinji”.

Naime, HIFA OIL kao kompanija do dana objave demanta nije dobila niti jedan dokument kojim se poništava okolinska dozvola, te u tom kontekstu je nejasna namjera i objava o poništenju iste, kao i stavljanje naslova ili teksta u kontekstu svršenog čina odnosno navodnog poništenja dozvole.

Ovim putem obaviještavamo javnost, da pojedinci iz i gore navedene neformalne grupe građana ovim činom objave OBMANJUJU javnost te isti zluopotrebljavaju pojedine medije zbog određenih ličnih ili grupnih interesa.

Jasno upućujemo na izjavu pomoćnika ministra za zaštitu okoliša u KS Adnana Medića (09.11.2022.-TVSA), da se ne radi o Rješenju o poništenju okolinske dozvole nego o Poništenju rješenja po žalbi, koja je neblagovremeno uložena i da nema dodatnih materijalnih dokaza koji bi upućivali na postojanje razloga za poništavanje okolinske dozvole.

Pozivamo sve medije koji su prenijeli informaciju o Poništenju okolinske dozvole za navedeni kompleks da objave ovaj demant i informišu javnost o tačnosti podataka.

HIFA OIL kao ozbiljna kompanija i menadžment je donijela odluka da će u okviru svojih pravnih okvira ozbiljno razmotriti pokretanje tužbenih postupaka i iskoristiti svoje zakonsko pravo za djela koja čine obmanu, klevetu, zloupotrebu javnog i medijskog prostora a sve u cilju zaštite integriteta i digniteta kompanije koja doprinosi razvoju BIH.

Ujedno se zahvaljujemo velikoj većini medija koji objektivno i bez pristrasnosti objavljuju ili prate ovu temu i svoj doprinos daju neovisnnom i objektivnom novinarstvu”, naveli su iz Hifa Oila.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.