Oglasili se iz tužilaštva: Dječak koji je izvršio masakr u školi u Beogradu ne može krivično odgovarati jer nema 14 godina

Učenik sedmog razreda OŠ “Vladislav Ribnikar”, Kosta Kecmanović (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i nastavnicu teško ranio, nije krivično odgovoran, saopćeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, prenosi Blic.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, prema Zakonu o maloljetnim učiniocima krivičnih dela i krivično pravnoj zaštiti maloljetnih lica, K.K, je krivično neodgovoran jer nema navršenih 14 godina života.

Ocu dječaka određeno zadržavanje

“Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ocu ovog dječaka V.K. (48) određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično djelo Teška djela protiv opšte sigurnosti – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Kako se navodi, prethodno su na licu mjesta uviđaj obavili dežurni zamjenici javnog tužioca Odjeljenja za opšti kriminal i Odjeljenja za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Oni su naložili da se u prisustvu radnika Centra za socijalni rad od Koste Kecmanovića uzme izjava i da se obavi ljekarski pregled, nakon čega će Centar odlučiti koje će mjere iz svoje nadležnosti dalje preduzeti.

Dječaku uzeta krv na analizu

“Također je naloženo da se od K.K uzme krv radi toksikoloških analiza, kako bi se utvrdilo da li je u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio pod dejstvom alkohola, narkotika, odnosno drugih psihoaktivnih supstanaci.

Ispituju se sve okolnosti ovog slučaja, kako je došao do pištolja, kao i motivi ovog gnusnog zločina – navodi se iz tužilaštva.

Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović u svoje ime i u ime cijelog kolektiva VJT izražava ovom prilikom najiskrenije saučešće porodicama nastradale djece i radnika škole – prenosi Blic.rs.

Dr Ašanin o zdravstvenom stanju povrijeđene djece i nastavnice

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin u izjavi za medije dao je nove podatke o trenutnom zdravstvenom stanju povrijeđenih u napadu u Beogradu. Ašanin je kazao da je trenutno situacija mnogo bolja.

“Situacija je mnogo bolja.

Kod troje je završena operacija, prebačeni su na intenzivno odjeljenje.

Dva učenika su potpuno probuđena, nastavnica se polako budi.

U ovom momentu su stabilni”, kazao je Ašanin.

Dodao je kako četvrti učenik trenutno stigao u bolnicu u jako lošem stanju.

“Četvrti učenik je nio dosta lošeg i kompleksnog stanja.

Osim operativnog zahtjeva zatražena je dodatna dijagnostika. Nadamo se i tu povoljnom ishodu.

Tri pacijenta su stabilna, ali nemojte me tjerati da najuranijem periodu nakon operacije govorim o prognozama.

Nadam se da su izašli iz vitalne opasnosti. Jedna učenica je imala prostreljnu ranu glave, ona je operisana od strane neurohiruga, uradili su sve što su mogli.

Vidjet ćemo…”, zaključio je Ašanin.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.