Oglasili se Ramo Isak i Vahidin Munjić: Pogledajte upad Specijalne jedinice FUP-a u jedan objekat tokom akcije u Krajini

Specijalna jedinica Federalne uprave policije (FUP) je uz asistenciju MUP-a RS-a u okviru saradnje s Europolom u projektu “Balkanski kartel” jučer sprovela veliku akciju kodnog naziva “DM tetris”.

Kako se saznaje, uhapšeno je sedam osoba, a pretresi su izvršeni na 13 lokacija na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni se terete za niz teških krivičnih djela kao što su neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Akcija je realizirana pod nadzorom tužitelja Tužilaštva BiH, a po naredbi Suda BiH.

Sve je koordinirano u saradnji s policijskim agencijama u više evropskih država (Hrvatska, Slovenija, Njemačka, Nizozemska, Belgija i druge države članice Evropske unije).

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i Vahidin Munjić iz Federalne uprave policije zahvalili su se policijskim službenicima koji su učestvovali u uspješnoj provedenoj akciji.

“Federalna uprava policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova je još dokazala da ima kapacitete odgovoriti najsloženijim međunarodnim operacijama”, saopćeno je.

Pojavio se i video.

Pogledajte snimak koji je objavio Klix.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.