Oglasili su se i iz policije: Sudar dva kamiona i putničkog vozila na magistralnom putu M-17 u Topčić Polju kod Zenice

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Topčić Polje kod Zenice dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva teretna i jedno putničko vozilo. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kazali da u nesreći nije bilo povrijeđenih osoba.

Prema riječima očevidaca putničko vozilo je udario kamion koji je išao iza njega nakon čega je automobil udario u kamion ispred sebe, a koji je prevozio vozila namijenjena za prodaju.

Za sada nema detaljnijih informacija, a saobraćaj se odvija bez prekida obilaznicom ispod mosta namijenjenoj za vangabaritni teret.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 22. 08. 2023. u 15 : 55 sati

S obzirom da su do kraja sedmice najavljene visoke temperature vazduha molimo vozače koji voze na dužim relacijama da svaka 2 sata naprave kraću pauzu i da unose dovoljne količine vode u organizam. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog izvođenja bojevog gađanja danas do 18 sati obustavljen je saobraćaj na putu Banja Luka-Čađavica, na dionici Kola-Stričići (poligon Manjača). Ova obustava bit će na snazi i sutra, od 08 do 18 sati.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Bugojno-Kupres, Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnom prelazu Doljani pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.