Oglasili su se iz BIHAMK-a, važne vijesti: Zatvoreno je više graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini zbog poplava

Oglasili su se iz BIHAMK-a i otkrili su kakvo je trenutno stanje na putevima, ali i da su tri granična prelaza zatvorena za saobraćaj. U nastavku prenosimo njihov izvještaj.

“Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima: Bihać-Srbljani (Kostela), Bihać-Kamenica i Bosanska Otoka-Bužim.

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je saobraćaj putničkih vozila, dok teretna vozila saobraćaju otežano.

I na ostalim putnim pravcima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozoravamo na vodu na kolovozu, opasnost od novih klizišta i učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25.Novembar i Vis za saobraćaj je zatvarena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog trenutne situacije sa poplavama u Hrvatskoj, zatvoreni su granični prelazi: Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Bosanski Novi.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta”, navode iz BIHAMK-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.