Oglasili su se iz Pokreta Snaga domovine: “Zbog alarmantne situacije u Krajini pokrenuli smo inicijativu uključivanja velike austrijske organizacije Samariterbund oko pomoći stanovništvu”

Oglasili su se iz Pokreta Snaga domovine, a njihovo saopštenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Zbog alarmantne situacije u bosanskoj Krajini pokrenuli smo inicijativu uključivanja velike austrijske organizacije Samariterbund oko pomoći stanovništvu u poplavama pogođenim područjima.

Kao i 2014. godine kada su bile poplave u Bosni i Hercegovini, Samariter Bund se i ovaj put odazvao našem pozivu i spreman je uputiti pomoć u tehnici i ljudstvu u Bosnu i Hercegovinu.

Jedan tim je već na terenu a kamioni pomoći se očekuju da krenu u toku dana.

“Ljudima u zoni katastrofe je potrebna naša pomoć brzo. Prekogranična solidarnost sada je ono sto nam treba,” naglašava generalni direktor Udruženja Samariter Bund iz Beča Oliver Löhlein.

Trenutno je prvih 40 paleta utovareno na kamione u Beču. Naša logistika trenutno radi punom parom kako bi pripremila obimne carinske papire i tovarne liste i omogućila nesmetan prelazak granice.

Dva potpuno natovarena kamiona spremna su za polazak koja nose 10 tona hitno potrebnih zaliha pomoći.

Hvala svim timovima koji rade na pomoći građanima i građankama Bosne i Hercegovine.

Pomoć će biti podjeljena općinama u Unsko-sanskom kantonu (Bihać, Bosanska Krupa, Ključ, Velika Kladuša, Sanski Most) kao i opštinama u Entitetu RS (Prijedor, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanski Novi)

Samariterbund otvorio račun u svrhu uplata za pomoć poplavljenim područjima na koji se mogu uplatiti sredstva.

“Ovim putem pozivam bosansko-hercegovačku dijasporu iz čitave Europe da uplati novac na račun Samariter Bund-a kako bi pomoć ljudima u bosanskoj Krajini što brže i sigurnije bila proslijeđena”, naveo je predsjednik Pokreta Ahmed Husagić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.