Oglasili su se iz policije: Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, pet osoba je povrijeđeno

Pet osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći u mjestu na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Maglaja.

“U 10:35 sati dogodila se saobraćajna nezgoda M-17 u mjestu Tatarbudžak u kojoj su učestvovala dva vozila. Pet lica je zadobilo tjelesne povrede.

Trenutno im se ukazuje ljekarska pomoć.

Još uvijek nemamo stepen povreda – rekao je portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek za portal „Avaza“.

Saobraćaj je bio obustavljen.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 14. 05. 2023. u 12 : 05 sati

Nakon završenog uviđaja, od 12 sati normalizovan je saobraćaj u mjestu Tatarbudžak, na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Maglaj.

Loši vremenski uslovi nepovoljno utiču na saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. U većem dijelu zemlje pada kiša, kolovoz je mjestimično klizav, a učestali su i odroni kamenja na kolovoz. Frekvencija saobraćaja je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo poačan intezitet vozila, posebno na prilazima većim gradskim zonama.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Čevljanovići-Nišići.

Na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Mostar (na lokalitetu Donja Jablanica) ovaj vikend nema radova i u funkciji su obje trake. Sutra (15.05.), zbog asfaltiranja, za saobraćaj će se ponovo zatvoriti jedna traka.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.