Oglasili su se sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu: “Na naše veliko zadovoljstvo aviokompanija Jordan Aviation, nastavit će sa letovima iz Amana za Sarajevo i u zimskom periodu”

“Jordan Aviation nastavlja sa letovima i u zimskom periodu”, navode sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu. “Na naše veliko zadovoljstvo aviokompanija Jordan Aviation, koja je započela sa čarter letovima ovog ljeta, nastavit će sa letovima iz Amana za Sarajevo i u zimskom periodu.

Nakon višemjesečnih uspješnih pregovora između aviokompanije Jordan Aviation i Aerodroma Sarajevo, te veoma uspješne promocije Bosne i Hercegovine u Jordanu kroz USAID-ov projekt Turizam u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo – Visit Sarajevo, Vanjskotrgovinska komora BIH, predstavnicima lokalnih turoperatera,

kao i Udruženjem turističkih agenata u Jordanu, aviokompanija Jordan Aviation je uspostavila redovnu čarter liniju na relaciji Aman – Sarajevo, a na bazi potražnje već imamo potvrdu da će se letovi nastaviti i u zimskom redu letenja 2023. godine.

Uspostava ove aviolinije predstavlja višestruki benefit za turizam i pouzdan je dokaz naše opredijeljenosti ka njegovom jačanju i razvoju u BiH.

Aviokompanija Jordan Aviation se prijavila na Javni poziv za otvaranje baze, koji je Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio protekle godine sa planovima da glavni grad BiH poveže sa evropskim destinacijama kao i da poveća frekvencije na nekim od postojećih destinacija, što se nažalost još uvijek nije desilo zbog određenih tehničkih i administrativnih prepreka vezano za ishodovanje potrebnih odobrenja u pogledu zračnih sloboda, te su za sada dogovoreni samo čarter letovi.

Naš strateški interes je da širimo mrežu destinacija iz/za Sarajevo, te možemo potvrditi da intenzivno pregovaramo sa značajnim brojem aviokompanija uključujući i Jordan Aviation u cilju povećanja prometa i uvođenja novih destinacija.

U prilog ovim pregovorima ide i podrška Vlade KS vezano za usvojeni Programa za subvencioniranje aviokompanija, te vjerujemo u pozitivan ishod kada su u pitanju pregovori koji se kontinuirano vode”, naveli su sa Aerodroma.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.