Oglasio se Bakir Izetbegović o smjeni njegove supruge Sebije sa čela KCUS-a

Na smjenu, sad već bivše generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, reagovao je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović rekavši da je bio u dilemi da li da se oglasi sa pozicije predsjednika SDA, jer je riječ o njegovoj supruzi. “I ne bih se oglasio kao suprug, jer se Sebija zna i sama dobro braniti”, rekao je.

Rekao je kako se oglašava kao predsjednik Stranke koja se 33 godine suprotstavlja svakoj vrsti nasilja, nepravde, neistine i nemorala – i nastaviće da to radi.

“Linč koji je proveden nad prof. Izetbegović je sve to – nasilje i nepravda utemeljena na neistini, a omogućena rastućom krizom morala u bh. društvu u kojem se montažama i medijskim kampanjama zamjenjuju uloge dobrih i loših, poštenih i nepoštenih, obrazovanih i neobrazovanih…”, rekao je Izetbegović.

Dodao je kako je upravo kriza morala, ziheraštvo i šutnja onih koji su morali dići glas, jer dobro znaju šta je istina a šta laž, omogućila da se ova sramotna i protuzakonita stvar desi.

Kaže kako su svi koji su pratili rad Sebije Izetbegović i napade na nju koji traju skoro deceniju, svjedoci dviju istina.

“Prve, da su jasno, bez ostatka, demantovane laži koje je plasirao Asim Kurjak tvrdeći da Sebija Izetbegović nije doktorirala i da joj on nije bio mentor, te da se nije obrazovala u Zagrebu.

Javno su predočeni materijalni dokazi, video-snimci, indeks i ostala dokumentacija koje su te laži potpuno raskrinkale.

I druge, da je prof. Izetbegović dovela u red funkcionisanje KCUS-a, najznačajnije i najveće zdravstvene institucije u Bosni i Hercegovini.

Vraćen je dug od preko 100 miliona KM za koji svi dobro znamo kako je i u čijim mandatima nastao, zaštićeni su pacijenti i značajno popravljen njihov status, stalna je efikasna borba protiv korupcije, zanovljen je stručni medicinski kadar, izgrađeni novi objekti, nabavljena nova oprema, povećane plaće ljekarima i medicinskom osoblju…”, rekao je.

Rekao je da je smijenjena od nametnute Vlada FBiH putem nezakonito imenovanog Upravnog odbora.

“A dok pravo i pravda ne stignu, ono što možemo i trebamo odmah uraditi jeste da – u skladu sa vlastititom savješću – zauzmemo stav i ne povlačimo se pred nasilnicima koji se montiranim procesima obračunavaju sa političkim neistomišljenicima.

Ma ko oni bili.

Jer, napad na vrijednog i dokazanog menadžera, na parlamentarnog zastupnika koji je u dva prethodna izborna ciklusa osvojio najveći broj glasova u svojoj izbornoj jedinici,

na suprugu bivšeg člana Predsjedništva BiH, samo je uvod u napad i disciplinovanje svakoga za koga nasilnici procijene da im stoji na putu”, rekao je i dodao da se “SDA se pred lažovima i nasilnicima nikad nije povlačila. Niti će”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.