Oglasio se Halid Muslimović i otkrio detalje: “SIPA je obustavila istragu protiv mene, u svemu sam čist kao suza”

Poznati pjevač Halid Muslimović nakon ročišta i banjalučkom Osnovnom sudu gdje je danas završeno suđenje po optužnici za premlaćivanje nekadašnje ljubavnice Sonje Bašić iz Melburna 2018. godine, kazao je da je optimističan kada je u pitanju odluka Suda u ovom predmetu.

– Čist sam kao suza, tu su bile neke nadobudne radnje. To je sve pokušaj omalovažavanja mog imena, udar na moju karijeru, ali o tome ćemo kada sve ovo prođe – kazao je Muslimović.

Ne krijući svoj optimizam, Muslimović je za „Avaz” otkrio da je Tužilaštvo BiH još u novembru 2020. godine obustavilo istragu protiv njega zbog sumnje da je počinio prevaru pranje novca.

Prijava se također vezala za ime Sonje Bašić koja ga je ranije optužila da joj je na prevaru uzeo 400.000 KM.

– To je još jedan korak od tih napada na moje ime i na moju karijeru. Davno sam dobio obavijest da je SIPA prekinula istragu, ali nisam želio da se povlačim po medijima. Ovo se sve radi jer nisam htio da ulazim u neke prljave poslove. Nisam htio da se uvlačim u neke ljubavne životne priče i ovo je sad bumerang. U svemu čist sto posto – kaže Muslimović.

Komentirajući današnje ročište na kojem je Sud odbio sve prijedloge odbrane, Muslimović je kazao da je mislio da će sudija imati više razumijevanja.

– Imali smo dva puta zakazano saslušanje vještaka medicine. Prvo čovjek nije mogao doći iz Beograda zbog korone, a ovaj je put vještak iz Orašja imao je neke hitne obdukcije. Ja sam opet optimista, vidjet ćemo šta će tu još biti, ništa još tu nije čisto. Ako i bude nešto što nije dobro, žalit ćemo se i sve će ići ispočetka- tvrdi Muslimović.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.